Op 1 april is bij de kerk het mijmert bankje onthuld. Dit als herinnering aan de moeilijke tijd van corona. daarnaast is er ook een fietsroute langs alle 13 mijmerbanken in alle kernen van meierijstad. Fietsroute Meierijstad Mijmert - Gemeente Meierijstad

Via een QR-code op de banken is een podcast te beluisteren van mensen die hun verhaal vertellen over de impact van deze tijd. Deze zijn ook te beluisteren op https://anchor.fm/meierijstad-mijmert

Op 5 december is hier de podcast van Maria van Asseldonk aan toegevoegd. 'In de kerk maak je het echt mee dat is heel anders dan via een schermpje' by Meierijstad Mijmert (anchor.fm)

Op 24 oktober hebben twee medewerkers van Van Haarenstaete hun verhaal verteld 'Het is schrijnend om geen of weinig familie te zien bij het overlijden van een bewoner' by Meierijstad Mijmert (anchor.fm)

op 25 juli is de podacat van Koen Daandels (Prins Carnaval) toegevoegd. 'We wilden toch wat doen gedurende de carnaval van 2021, maar hoe...' by Meierijstad Mijmert (anchor.fm)

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top