Welkom op het digitale dorpsplein van Mariaheide

CDA meierijstadOpnieuw weer Heise CDA-kandidaten bij de verkiezingen voor gemeenteraad Meierijstad
Het CDA Meierijstad heeft voor de komende verkiezingen weer een kwalitatieve goede kieslijst samengesteld. En anders dan vijf jaar geleden nu wel met een Heise kandidaat op een verkiesbare plaats.


Anke Koenen, dochter van Maria en Theo Raijmakers, woonachtig op de Bolst, net in Erp, maar nog altijd heel veel verbondenheid met Mariaheide, is verrassenderwijs op plaats 3 van de CDA kieslijst gepositioneerd. Een plaats met perspectieven. De hoge positie van Anke heeft ze vooral te danken aan haar werkzaamheden als burgerlid in het verleden bij het CDA, maar zeker ook voor haar tomeloze inzet voor de gemeenschap Erp.


Maar bij de aanvaarding van de positie heeft Anke aangegeven dat zij behalve voor Erp ook een vooraanstaande rol wil hebben als vertegenwoordiger in de politiek voor Mariaheide. Het spreekt voor zich dat de vertrouwencommissie van het CDA dat wel wilde honoreren. Anke wil na de verkiezingen zo snel mogelijk in gesprek met de Dorpsraad en alle geledingen die er toe doen in de Hei. Mariaheide is lang onvoldoende vertegenwoordigd en onvoldoende zichtbaar geweest in de Meierijstadse politiek. Daar moet verandering in komen.


Anke haar betrokkenheid met de lokale politiek heeft ze natuurlijk niet van een vreemde. Vader Theo Raijmakers heeft twee periodes, tot aan de fusie, in de gemeenteraad van Veghel gezeten. De laatste periode van vier jaar in de rol als fractievoorzitter. Theo staat ook op de kieslijst, maar dan als een z.g. lijstduwer op plaats 24.


De rol die Anke tot zich zal nemen zal ook datgene zijn wat Theo de laatste jaren voor veel inwoners van Mariaheide heeft betekend. Als ondersteuner en spraakbaak bij contacten met wethouders of ambtenaren. Anke vindt dat ook één van de wezenlijke taken die ze als raadslid tot zich zal gaan nemen.


Met Anke op plaats 3 en Theo op plaat 24 heeft het CDA weer een paar kandidaten die wat willen betekenen voor Mariaheide.

 

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top