Vandaag moest SCMH thuis tegen Festilent spelen. Maar vanwege de grote hoeveelheid regen in de voorgaande nacht werd de wedstrijd in goed overleg gespeeld op het kunstgrasveld van Festilent in Zeeland. Trouwens, hulde voor onze vaste supporters die met dit hondenweer toch naar Zeeland waren gekomen.


SCMH begon voortvarend aan deze stormachtige (thuis)wedstrijd. Het had de wind letterlijk en figuurlijk mee. Al snel ontstonden er zelfs een aantal kansjes. Maar SCMH hanteerde steeds vaker de lange bal, die echter allemaal door de harde wind te ver kwamen en aldus niet bij de voorwaartsen aankwamen. Geleidelijk aan nam Festilent de wedstrijd over. Vooral over onze linkerzijde wisten zij veelvuldig door te komen. De druk werd hoger en hoger, wat resulteerde in de 0-1 via een kopbal. SCMH bleef hierna onder druk staan en kon niet meer goed uitverdedigen. Te vaak was ze de bal direct weer kwijt op het middenveld. Ook de handelingssnelheid was te laag, zodat de spelers zichzelf steeds in de problemen werkten. De druk op de SCMH goal werd steeds hoger en ondanks een paar goede reddingen van Jonne Nooyen werd het toch 0-2. Er werd na een scrimmage voor het goal slecht uitverdedigd en Festilent schoot de bal vanaf 16 meter via twee benen hard in de rechter benedenhoek. Nu moest SCMH toch wel gaan oppassen of het zou totaal omver geblazen worden. Gelukkig kon SCMH pal voor rust toch nog terugkomen: bij een vrije trap op de 16-meterlijn bij de Festilent goal gingen alle groen-witten mee naar voren. En in de kluts na de trap kon Pieter van de Velden de 1-2 erin prikken. Rust.


In de 2de helft had SCMH de harde wind en striemende regen tegen en kwam meteen weer onder druk te staan. Het had nog geluk met een snoeihard schot op de lat en paal en een paar machtige reddingen van Jonne. Maar uiteindelijk kwam de 1-3 dan toch via een hard schot en onderkant lat in het netje. Coach Stan liet een paar wissels uitvoeren, waarna het spel van SCMH iets beter en aanvallender werd. Dat leverde opeens vele corners voor SCMH op, die bij deze wind allemaal gevaar opleverden. De 2-3 voor SCMH werd echter gemaakt uit een voorzet van rechts, waarbij Stan Rovers de bal in de korte hoek wist te tikken. Hierna rook SCMH bloed en ging vol in de aanval om nog een gelijkspel te forceren. Helaas was de tijd hiervoor te kort en floot de uitstekend leidende scheidsrechter de wedstrijd ten einde, waarna iedereen weer heerlijk binnen naar de kachel kon.

 

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top