LITH- SCMH trad vandaag als de nummer 10 van de ranglijst aan tegen nummer 12 NLC’03. SCMH had na de winterstop nog niet gewonnen en was na nederlagen tegen Festilent, FC de Rakt en CITO weer toe aan een overwinning om weg te blijven van de onderste regionen. Beide ploegen hadden afgelopen donderdag al een wedstrijd gespeeld. SCMH verloor nipt van CITO, terwijl NLC’03 met 0-3 van SIOL verloor.

SCMH had een licht overwicht in de eerste helft. De eerste kans was voor Pieter van de Velden die vanaf links naar binnen trok en net naast schoot. Even later bracht de Lithse keeper redding op een vrije trap van Thijs Kanters. De grootste kans van de eerste helft volgde nadat Gijs Donkers goed doorkwam op rechts en de bal terug legde op Pieter van de Velden. Die schoot hem net naast het doel. Op een kopbal van Jorn de Koning bracht de keeper redding zodat er met 0-0 gerust werd.

In de tweede helft was SCMH vooral nog via standaard-situaties gevaarlijk. Na een kwartier ging een vrije trap van 20 meter van Jorn de Koning via de muur net naast. Even later kreeg Stan Rovers een vrije trap op 25 meter en die ging via de lat over. Er stonden ondertussen nog maar 5 minuten te spelen op de klok toen de bal diep werd gespeeld. De Lithse keeper kwam uit, maar kwam te laat bij de bal. Hierdoor was de bal voor het intikken ware het niet dat een speler van NLC’03 aan de noodrem trok en zijn tegenstander van achteren neerhaalde. Een rode kaart en een penalty waren het gevolg. Jorn de Koning schoot de 0-1 vanaf 11 meter binnen waardoor SCMH de drie punten mee naar huis nam.

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top