Door Bert van den Broek

In deze inhaalwedstrijd kwam SCMH binnen 10 minuten op 0-1 en leek deze voorsprong over de streep te trekken. Het moest echter alle zeilen bijzetten en met een uitblinkende keeper Jonne Nooijen zag het er lang naar uit, dat dit ging lukken. Een penalty in de absolute slotfase kostte SCMH uiteindelijk dan toch 2 punten, waardoor het ene puntje de Heise club in de stand weinig verder brengt.


Vanaf het beginsignaal nam Achilles Reek het initiatief en behield dat de gehele wedstrijd. SCMH moest het met uitvallen en met ‘lange ballen op goed geluk’ hebben. Dit pakte binnen 10 minuten al goed uit. Een lange bal kwam op rechts bij Clint Bekkers, wiens voorzet door Dave van Doorn werd binnengetikt: 0-1. Achilles bleef voetballend de betere ploeg, maar kwam pas na 20 minuten tot het eerste wapenfeit. Het schot op doel werd vakkundig tot corner verwerkt. Kort hierna kreeg de thuisclub een vrije schop op ca. 20 meter. De pegel werd door Jonne Nooijen gepareerd en in tweede instantie over de achterlijn gewerkt. Deze corner leverde Achilles niets op. Na een goeie 25 minuten kwam SCMH eigenlijk pas aan haar eerste goede aanval toe. Een prima voorzet van Gijs Donkers leidde tot fraai flipperkastvoetbal voor het doel, maar niet tot een doelpunt. Achilles Reek behield het beste van het slechte spel. De bal ging makkelijker rond als ook het vinden van de vrije man lukte aardig. Vooralsnog allemaal zonder succes. De allerbeste kans op de 0-2 kreeg SCMH op slag van rust. Vanaf eigen helft kon Thijs Kanters vrij opstomen naar het vijandelijke doel. Hij ontweek enkele tackels, maar stuitte wel op de keeper, terwijl een tikkie naar links een betere optie was geweest. Met de 0-1 werd de thee genuttigd.


Meteen na de rust kreeg SCMH wederom een mogelijkheid. Een diepe bal kwam in de voeten van Pieter van der Velden. Na een solo kon hij nog tot een schot(je) komen, welke de keeper uit de benedenhoek plukte. Het spel ging snel op en neer en een uitblinkende keeper Jonne Nooijen leek SCMH op de been te houden. SCMH zette daar waar mogelijk druk en de ingevallen Roel Bekkers kon zodoende de uitgekomen keeper passeren, maar zijn schot ging net naast. Na 35 minuten wederom een bal op Roel Bekkers, ditmaal van broer Clint, die Dave van Doorn in scoringspositie kon brengen. Diens inzet ging echter over het doel. Hierna een solo van Stan Rovers, maar diens schot ging dan weer net naast. Reek bouwde wederom een aanval op, maar die eindigde bij de soevereine Jonne Nooijen. SCMH zette meteen weer een tegenaanval op en de lange bal kwam wederom bij Roel Bekkers. Die passeerde de keeper, maar een verdediger kon nog net redding brengen. Reek bleef echter in haar kansen geloven. Tussen de gemiste kansen van SCMH door, stuitte Reek steeds op de Heise keeper of op de verdediging. Nu het scoren bij SCMH niet lukte, hing de gelijkmaker in de lucht. En die kwam er ook! Tot ontzetting van alles was voor groen-wit was. Na een ongelukkige overtreding binnen de 16 ging de bal op de stip. Deze werd feilloos door de Reek-aanvoerder ingeschoten: 1-1. Jammer, het zag er lang hoopvol uit voor SCMH, maar de 1-1 was een uitslag die beter bij de wedstrijd paste.


Komende zondag, tegen Vorstenbossche Boys, zal SCMH uit een ander vaatje moeten tappen. Anders zal het een zware middag worden.
Man of the match in Reek was keeper Jonne Nooijen.

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top