In deze thuiswedstrijd tegen Juliana Mill was SCMH erop gebrand revanche te nemen op de 5-0 nederlaag in Mill. Ook zou het de onnodige 0-2 verliespartij van vorige week in Langenboom moeten doen vergeten. Vanwege enige blessuregevallen was het voor trainer Stan Vos en zijn staf weer puzzelen om een representatief team binnen de lijnen te krijgen. De vervangers van de vaste waarden hebben het echter naar behoren gedaan, wat dan weer goed is voor de toekomst. De wedstrijd eindigde nu in 2-2, waarbij de gebroeders Thijs en Rick Kanters scoorden voor SCMH: beiden op een fantastische manier vanuit een vrije schop.

 In een wedstrijd met weinig kansen kwam de thuisclub na ca. 10 minuten op een 1-0 voorsprong. Met een geweldige vrije schop van 20 meter, liet Thijs Kanters de keeper van de gasten kansloos: de bal zeilde boven in de hoek van het doel. Een mooie 1-0 voor SCMH. De blijdschap was echter maar van korte duur. Nog geen 5 minuten later kwam er een lange bal vanuit de achterhoede van Juliana Mill. De terugkopbal was tekort en de spits van de bezoekers rondde genadeloos af: 1-1. Een bittere pil voor SCMH. Het publiek zag twee voetballende teams, die voor de doelpunten gingen. In de eerste helft resulteerde dit in weinig kansen. Mogelijkheden werden door beide keepers onschadelijk gemaakt. De wedstrijd was sportief, soms pittig en een enkele keer ging men over de grens. De scheids loste het vakkundig zonder kaarten op. De thee (en ranja?) werd met de 1-1 genuttigd.


Vrij vlug in de tweede helft kreeg SCMH wederom een domper te verwerken: er werd slecht uitverdedigd, wat door Juliana Mill meteen werd afgestraft. Door deze 1-2 achterstand liep SCMH weer achter de feiten aan. Voetballend werd Juliana Mill de iets meer bovenliggende partij, maar vooralsnog met weinig kansen. Het bleef bij enkele mogelijkheden. De eerste kans was echter voor SCMH. De voor Pieter van der Velden ingevallen Roel Bekkers werd, na een mooie actie, gelanceerd door Thijs Kanters. Helaas ging het schot net voorlangs. De snelheid van Roel Bekkers zorgde wel voor meer alertheid in de Millse verdediging. In deze periode kropen de gastheren iets meer uit hun schulp, wat voetballend een licht overwicht betekende. Juliana accepteerde dit niet lang en nam het initiatief weer over, wat enkele 100% kansen tot gevolg had. Tot tweemaal toe kwam een Millenaar voor een leeg doel. Beiden presteerden het om de bal niet in de touwen te krijgen. Een derde mogelijkheid werd op een fantastische wijze door Rick Kanters onschadelijk gemaakt. Zijn ingreep deed de bal in handen van Jonne Nooijen belanden. Het laatste hoogtepunt was weer voor SCMH. Een vrije schop werd door Rick Kanters op sublieme wijze in het doel gedeponeerd: 2-2. Men zal nooit weten of het een bewussie was! De scheidsrechter was zo onder de indruk van dit doelpunt, dat ie hierna voor zichzelf een drinkpauze inlaste. Het doelpunt leverde SCMH in ieder geval wel een puntje op, want gescoord werd er niet meer. Er was wel tevredenheid en de spelers van SCMH gingen met een big smile van het veld.
Noot: de verslaggever van dienst had de 1-2 voor Juliana Mill gemist (?). Hierdoor krijgt dit verslag nu plots een geheel andere strekking.


Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top