Zeeland – Inderdaad, u leest het goed; SCMH moest op de zonovergoten paasmaandag voor de tweede keer dit seizoen aantreden in Zeeland tegen Festilent. Hoe kan dat nou dat je twee keer in dezelfde competitiereeks een uitwedstrijd tegen dezelfde club speelt? Dat kan normaal gesproken ook niet. Dat had alles te maken met de eerdere wedstrijd van de twee teams dit jaar op 20 februari. Op die bewuste zondag goot het ook in Mariaheide zo hard, dat de voetbalvelden op sportpark Spoorzicht veranderd waren in het IJsselmeer…Kortom, er kon die dag niet in de Hei gevoetbald worden.

 Daarom werd op verzoek van SCMH de thuiswedstrijd omgedraaid (omgezet) in een ‘uitwedstrijd’ op het kunstgras in Zeeland, zodat er toch gevoetbald kon worden. En later dit seizoen zou SCMH dan weer thuis spelen tegen Festilent. Althans dat was de bedoeling. Echter er stond hiervan niets op papier en bij de KNVB natuurlijk ook niet, want daar stond de eerste uitslag vermeld als een thuiswedstrijd… Festilent maakte handig gebruik van deze situatie en vermeldde doodleuk dat ze SCMH op tweede paasdag om half 3 aan de aftrap verwachtte in Zeeland! Van eerder gemaakte afspraken wist men natuurlijk niets meer en verzoeken van SCMH ten spijt, Festilent wilde niet over de brug komen. Natuurlijk is deze gang van zaken zeer onsportief en mag je zelfs spreken van competitievervalsing.


Vandaar een getergd SCMH aan de aftrap in Zeeland. Toch was de openingsfase voor het thuisteam. De Zeelanders hadden een penalty kunnen krijgen na een vermeende handsbal. En ook werd er door Stijn de Kort nog een bal van de doellijn gehaald. Maar na een goede twintig minuten kreeg SCMH steeds meer vat op het spel van Festilent. Er werd vroeg gestoord en met de snelheid voorin leverde dat kansen en zelfs een treffer op in de 30e minuut. Zo werd na een goede storingsactie een doorbraak geforceerd en konden Pieter van der Velden en Roel Bekkers opstomen naar het Festilentse doel. Pieter van der Velden behield in die counter knap het overzicht en legde de bal op het juiste moment af op Roel Bekkers, die koel bleef en met een schuiver de keeper verschalkte: 0-1. Ook na deze openingstreffer waren de beste kansen in de eerste helft voor SCMH. Stan Rovers had bijna de 0-2 op zijn schoen. Na een mooie actie werd zijn gekrulde schot knap uit de rechterhoek gedoken door de Zeelandse doelman. In de 40e minuut opnieuw een kansrijke doelpoging van SCMH. Roel Bekkers haalde uit met een fraaie volley. De bal zeilde echter voorlangs. Pal voor rust volgde er nog een soort scrimmage in de Zeelandse doelmond. Rik Kanters had het laatste ‘woord’ en had de bal voor het inschieten, maar raakte de bal helemaal verkeerd, zodat ook deze kans verkeken was en de ploegen met een 0-1 voorsprong voor SCMH de rust in gingen.


Festilent kwam furieus uit de kleedkamer en het was dankzij keeper Jonne Nooijen dat SCMH hachelijke momenten overleefde. Met enkele goede reddingen hield hij zijn doel schoon. SCMH werd voortdurend onder druk gezet, maar wist telkens op basis van strijdlust de meeste aanvallen onschadelijk te maken. En als het dan toch gevaarlijk dreigde te worden, stond daar nog altijd Jonne Nooijen op de juiste plek. En zo bikkelde SCMH zich door de tweede helft heen, want veel kansen kregen de ‘Groene Wolven’ niet. Toch kwam SCMH in de 75e minuut bijna nog op een 0-2 voorsprong. Een indraaiende corner door Stan Rovers werd richting doellijn gekopt, maar daar stond nog een verdediger, die de bal van de lijn af wist te krijgen. Zo leek een strijdend en getergd SCMH met een minimale voorsprong het einde van de wedstrijd te gaan halen. Totdat Festilent nog maar eens de bal naar voren joeg en de Heise keeper kapitaal de fout in ging bij deze op het oog simpele vangbal. Hij tastte verblind en duizelig door de zon mis en de bal verdween in het net: 1-1. En zo waren de druiven toch weer zuur voor de geplaagde ploeg van trainer Stan Vos. 

220411 bijwerk 2

220411a bijwerk 3

220411b bijwerk1

220411c Bijwerk 4220411e bijwerk 6

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top