Welkom op het digitale dorpsplein van Mariaheide

Bertje’s Wij in Mariaheide is zaterdag 14 mei om 15.00 uur omgetoverd in een spetterend festivalterrein. De achtste editie van Rock Am Ringoven staat dan op het punt van beginnen en de liefhebbers van goeie muziek, gezellige mensen, koel bier en knapperige frietjes stromen weer toe. Alle remmen mogen los met topattracties als Wild Romance, Best of Foo, DJ Hitmaestro, Quotation, Rattleshake Snake en meer.

 De bands op Rock Am Ringoven spelen op twee podia zodat er altijd veel te beleven is. Na 21 uur verandert de tent bovendien in een dans arena met diverse feestartiesten en in het bijzonder. DJ Hitmaestro die zijn publiek alle hoeken van het muzikale spectrum laat zien. Hitmaestro is een allemansvriend omdat hij voor ieder wat wils draait, maar ook vanwege zijn goedlachse karakter. Eerder stond hij stond hij al op Paaspop en Coen & Sander’s Koningsspektakel en speelde hij vijf dagen lang het Max Verstappen Dorp bij de Grand Prix in Oostenrijk plat.
Buiten op het grote podium staan de toppers van dit jaar zoals Wild Romance, de legendarische band van Herman Brood. Wild Romance is nog steeds een zeer geoliede en meer dan Broodwaardige rock & roll-machine. Grote hits als ‘Saturday Night’ en ‘Never Be Clever’ zorgen voor een feest van herkenning.

220502 rar Wild Romance

Best of Foo combineert pure power met meer ingetogen momenten en schakelt daarmee moeiteloos tussen de stijlen die Foo Fighters zo kenmerken.
Met hun strakke gitaarriffs, stevige drumpartijen en meerstemmige zang weet Quotation de sound van Status Quo bijzonder dicht te benaderen.
Rattlesnake Shake speelt al meer dan 28 jaar rockcovers vol originele invalshoeken en spelvreugde
op elk festival, jeugdhonk, rockhok, motortreffen, poptempel en concertzaal. 

Meezingen mag

Spiet stoned en frenz, voor al uw feesten en kampvuren, laten hun publiek heerlijk meezingen tijdens hun een reis langs verschillende rock grootheden.
305 brengt een mix van pop en luister songs met invloeden van rock, country en jazz met daarbij zeer herkenbaar de vierstemmige zangpartijen!
Black Djangos, een psychedelic surf rock band, brengt spookachtige geluidscollages en bezwerende vocalen, geïnspireerd door horror comics en cult movies. Een sonic revival met veel reverb en twang.
Hammerite speelt een overtuigende set boordevol classicrock en hedendaagse gitaarhits; classics, metal en rock zónder roest!
De podiumbeesten van Fatburger maken al 30 jaar de regio en ver daarbuiten onveilig met hun smeuïge cocktail van oude en nieuwe rock-klassiekers.

Sfeer
Hoe goed de bands ook spelen, hoe opzwepend de DJ’s ook zijn, veel bezoekers van Rock Am Ringoven komen voor gezellig buurten in een gemoedelijke sfeer. De buurtbewoners van de Ringoven in Mariaheide zorgen dat precies dat de grootste attractie van Rock Am Ringoven blijft! Kinderen zijn daarbij óók van harte welkom met gratis entree. Speciaal voor hen is er de Get in de Ring Kids Top 40. Om 19.00 uur is het wel bed- of babysit-tijd, zodat papa en mama zorgeloos uit hun dak kunnen gaan om te feesten tot de klok van 01.00 uur.

Kaarten kosten 17,50 euro in de voorverkoop online en bij D’n Brouwer in Mariaheide. Aan de dagkassa betaal je 20 euro. Kijk voor alle informatie op www.rockamringoven.nl

220501 rar hitmaestro

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top