Na een wat mindere periode voor SCMH, waar vaak op het laatste moment punten werden verloren, moest SCMH vandaag thuis tegen Vesta’19.

Vesta’19 is een fusieclub ontstaan uit Ravenstein en SDDL (Demen). Voortbestaan van beide verenigingen maakte een fusie noodzakelijk. De club staat op een goede vijfde plaats, terwijl SCMH op de 11e plaats gepositioneerd is.

SCMH startte voortvarend aan de wedstrijd met een spelstijl gebaseerd op een sterke defensie en snelle voorwaartsen. Dit pakte m.n. in de eerste helft goed uit. In de 15e minuut was echter de eerste kans toch voor Vesta en kon Jonne Nooijen een schuiver nog net uit de hoek tikken. Maar nog geen twee minuten later werd een goede voorzet van Clint Bekkers resoluut en verrassend door Paul Daandels binnengetikt: 1- 0.

Vesta werd na deze treffer sterker en met verzorgd voetbal kwam er druk op het doel van SCMH. Maar de verdediging stond vandaag als een huis en echte kansen voor Vesta bleven uit.

De scheidsrechter maakte de gehele wedstrijd, in de ogen van m.n. de SCMH-supporters, toch vaak bij duels verkeerde keuzes en liet hij veel te vaak te zware tackles onbestraft. Al in de 25e minuut werd Paul Daandels het slachtoffer van zo’n zware overtreding en moest hij stevig geblesseerd het veld verlaten. Het zou vandaag niet de laatste zijn. Dave van Doorn was zijn vervanger.

In de 35e minuut kwam de 2-0 zomaar uit de lucht vallen. Een te korte terugspeelbal van Vesta en de attent reagerende Roel Bekkers omspeelde de keeper en maakte de goal. Dan in de 40e minuut opnieuw een tegenvaller. Weer een te harde tackle en nu op Stan Rovers, ook hij moest het veld geblesseerd verlaten. De scheids vond het niet eens een overtreding. Thijs Kanters kwam Stan vervangen.

SCMH bleef echter hardwerkend in de wedstrijd, al ging het veel energie kosten en ging het ten koste van de nauwkeurigheid. Dit kreeg nog voor de rust gevolgen. Een onderschepping van Vesta op het middenveld en een onhoudbare schuiver in de uiterste hoek. Zie daar de 1-2, wat ook de ruststand was.

De wedstrijd werd in de 2e helft nog harder en op vele momenten lag het spel stil voor weer een blessurebehandeling. Omdat SCMH toch al veel blessures heeft in de selectie maakt de technische staf zich echt zorgen voor het restant van de competitie.

Maar het scoreverloop ging helpen. In de 60e minuut werd een crosspass over de diagonaal van het veld door de keeper van Vesta verkeerd ingeschat, waarna Roel Bekkers prachtig de 3-1 voor SCMH scoorde.  Maar weer enige minuten later pech voor SCMH. In een kopduel raakte Menno van Hees aan het hoofd gewond en moest ook hij vervangen worden. Koen Verhagen kwam in het veld.

De technische staf van SCMH attendeerde de scheids op al die blessures, die vooral ontstonden door het lakse ingrijpen van de scheids. Deze was daar niet van gediend en stuurde de trainer met 2x geel, dus rood, van het veld.

Vesta profiteerde van deze wanordelijke situatie op het veld en kreeg een overwicht. Toen in de 75e minuut Stijn de Kort, onder druk gezet, te kort terugspeelde op de keeper, scoorde Vesta gemakkelijk de 3-2. Het werd nu alle zeilen bijzetten voor SCMH.

Het laatste kwartier, met nog een prachtige redding van Jonne, en een schot op de lat, werd een ware krimi. Vesta gooide alles op de aanval en SCMH “roeide” de ballen weg om te ontkomen aan de gelijkmaker. En dat ging lukken: 3-2 werd de eindstand.

Eindelijk weer een zege, zeker met het spel in de eerste helft verdiend. Vooral de grote inzet die het team, na al die opgelopen blessures, liet zien, is een compliment waard.

Hopelijk vallen die blessures mee, want a.s. donderdag moet SCMH weer aan de bak voor de uitwedstrijd tegen de Rakt. Een derby op het Moleneind in Uden. Nu SCMH voldoende punten heeft vergaard om niet te degraderen en De Rakt, na hun nederlaag tegen Vorstenbosch, hun kampioenskansen in rook zagen opgaan, zou dit best wel eens een leuke pot kunnen worden.

Door Theo Raijmakers

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top