Op deze donderdagavond voor SCMH een uitwedstrijd tegen de Rakt. Eigenlijk een derby, maar dat was aan het geringe aantal toeschouwers niet te merken. De Europacupwedstrijd van Feijenoord op TV en ook de grote afstand op de standenlijst is daar mogelijk debet aan. De Rakt al de vrijwel vanaf de aanvang van de competitie bovenin, terwijl SCMH een goede start kende, daar vele punten behaalde en nu al maandenlang in een vrije val naar beneden terecht gekomen is. Niet gevaarlijk voor degradatie maar kansloos voor een eventuele periode.

Een van de belangrijkste oorzaken van die terugval is de grote hoeveelheid blessures die de selectie kent. Na deze wedstrijd zijn er zes basisspelers inmiddels langdurig geblesseerd. Voor de technische staf bijna ondoenlijk om een kwalitatief voldoende elftal op de been te brengen. Waar het team in te prijzen is dat ze al wekenlang hard blijven werken en daarin niet verzaken.

Zoals vaak de laatste wedstrijden ging het nu ook weer snel mis. Al in de 4e minuut een misverstand in de achterhoede en zie daar 1-0 voor de Rakt. Zij bleven nu sterker en SCMH kon alleen af en toe met een uitval enigszins gevaar stichten, maar tot kansen kwam het niet.

Zoals vaak de laatste weken zou keeper Jonne Nooijen voor SCMH de uitblinker worden toen hij in de 15e minuut een vrijetrap prachtig overtikte. Maar 5 minuten later weer een afstemmingsfout op het middenveld, die meteen door de Rakt afgestraft werd: 2-0. Hierna verzaakte SCMH niet en kreeg een beetje grip op de wedstrijd, maar helaas nog geen kans.

Vlak voor rust neemt de Rakt het initiatief weer over en zie daar een twijfeling in het centrum van de verdediging van SCMH, waardoor een speler van de Rakt gemakkelijk de 3-0 binnenschiet.

Met zo’n achterstand zal het toch wel heel moeilijk worden om nog resultaat te boeken in deze wedstrijd. Rakt blijft de bovenliggende partij en daar waar SCMH met counters probeerden tot resultaat te komen, kregen ze eigenlijk nauwelijks kansen. De defensie van de Rakt bleef gemakkelijk overeind. De enige kans was een enorm hard schot van Rick Kanters wat toevallig nog net aangeraakt werd door een Rakt speler en daardoor over ging.

Moegestreden begon het vele wisselen van beide teams. Voor SCMH werden vele wissels doorgevoerd en gezien het aantal is dat typerend voor de fysieke gesteldheid van de spelers. Hopelijk zijn het kleine pijntjes en geen grotere blessures: Tano van Hees werd vervangen door Koen Verhagen. Gijs Donkers (wat voetbalde hij weer vol passie) werd vervangen door Guus van Wiechen. De moegestreden Menno van Hees werd vervangen door Thomas v.d. Velden en vlak voor tijd moest Dave van Doorn weer op goal omdat Jonne na een prachtige redding te duizelig was om nog door te spelen. Toen waren ze nog maar met tienen. Knap dat er verder niet meer gescoord werd door de Rakt.

Kortom weer een nederlaag voor de Groen-witten die op hun tandvlees naar het einde van de competitie gaan, maar gezien hun inzet en betrokkenheid toch nog wel in staat zijn om wat punten te sprokkelen.

De volgende gelegenheid is ook alweer op donderdag en wel op 12 mei thuis tegen SIOL uit Katwijk. Hopelijk zijn er dan weer enige spelers van blessure terug en met de ook vandaag weer getoonde inzet moet er een kans zijn.

Door Theo Raijmakers

Eindstand 0-3

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top