Afgelopen donderdagavond voetbalde SCMH thuis tegen SIOL.

Het was een schitterend mooie warme avond en dus uitstekend geschikt om een mooi potje voetbal te spelen. Ondank de vele blessures stond er toch een leuk elftal op het veld dat er het beste hoopte van te maken. Vooraf in de kleedkamer pepte coach Stan Vos de spelers nog eens flink op om alles te geven en dan maar zien waar het schip zou stranden.

En dat werkte, want SCMH kwam vol lef en overtuiging uit de startblokken en zette de gasten uit Cuijk meteen onder druk. Vooral de lange ballen op de spitsen werkten op de zenuwen van de verdedigers van SIOL. Ze wisten er niet erg raad mee. Het duurde dan ook niet lang of het was raak. Uit een lange bal kopte Pieter deze op Dave die hem meteen fraai in de goal doorkopte: 1-0. Nu moest SIOL wel meer komen en het werd dan ook even druk bij Jonne voor de goal. Uit een van deze schermutselingen voor de Heise goal kwamen de groen-witten met een supersnelle counter via Clint en Dave bij Pieter die gemakkelijk 2 à 3 mannetjes uitkapte en hem erin schoof: 2-0. Een echt antwoord van SIOL kwam er niet en SCMH bleef verreweg de betere ploeg die vooral meer durfde en vrij voetbalde. Ze gingen met een welverdiende voorsprong de kleedkamer weer in, en het talrijk aanwezige publiek natuurlijk de kantine in. In de rust vertelde de coach dat men vooral door moest stomen en zo snel mogelijk de 3-0 moest forceren, zodat er gedoseerd wat minder hoog gespeeld kon gaan worden.

Maar de tweede helft ging toch wat anders lopen dan de eerste. Ik weet niet wat de coach van SIOL tegen zijn mannen in de rust heeft verteld, maar het werkte wel. SIOL kwam als herboren uit de kleedkamer en ging vol op de aanval. Vooral hun aanvoerder met nr 10 was nu vaak voorin te vinden en daar ging elke keer veel dreiging van uit. In de eerste helft speelde hij nog laatste man overigens. Nu had Appeltje de mooie taak om hem af te stoppen. Enfin, SCMH kwam onder zware druk uit en Jonne excelleerde weer met fraaie reddingen. Uit een van deze reddingen kwam weer een supersnelle counter via Thomas vd Velden op Gijs Donkers die hem er schitterend inkopte: 3-0. Wat een weelde en effectiviteit. Hierna trok SCMH zich nog verder terug en het regende kansen voor SIOL, maar hij wilde er maar niet in voor hun. Uiteindelijk in de 85ste minuut ging de 3-1 er bij SCMH toch in. Nu werd het nog billen knijpen, want de scheids zijn klokje leek wel stil te staan na 3 kwartier. Hij had alle tijd van de wereld en trok er nog 10 minuten bij. Maar dit mocht de pret niet drukken en het bleef 3-1. Een effectieve counterwedstrijd van SCMH was het vandaag dus. Na afloop werden er daarom nog enkele pintjes op de overwinning door publiek en spelers genuttigd.

Door Rob Rauh

Uitslag 3-1

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top