SCMH bewees zichzelf een slechte dienst door een uiterst pijnlijke thuisnederlaag tegen Achilles uit Reek. De spannende wedstrijd duurde voor SCMH vijf minuten te lang, want in de ultieme slotfase draaiden de gasten tot ontzetting van het Groene Wolven-legioen de wedstrijd helemaal om en gingen met een 3-4 overwinning huiswaarts. En zo konden mogelijke periodetitel aspiraties om het 'bluesseizoen' toch nog wat kleur te geven, in de ijskast gezet worden.


Het verhaal van SCMH van dit seizoen is bekend. Een ongekende blessuregolf teistert de selectie van de groenwitten. Zo extreem heeft de staf het nog niet mee gemaakt. En natuurlijk hebben de sores hun invloed gehad op de resultaten. Toch krabbelde het team van trainer Stan Vos de afgelopen wedstrijden weer wat op, met als gevolg een aantal knappe overwinningen op rij. Dus zou er toch nog een periodetitel in het vat zitten?


In de eerste helft kwam Achilles Reek op voorsprong. Maar SCMH toonde veerkracht en boog een 0-1 achterstand om in een 2-1 voorsprong door twee goede goals. Menno van Hees tekende voor de 1-1 gelijkmaker en Dave van Doorn zorgde voor de 2-1 voorsprong. Toch moest SCMH een domper incasseren, toen op slag van rust de Heise keeper zich verkeek op een vrije trap van de gasten uit Reek. Deze zeilde over hem heen de goal in: 2-2.


Vier goals bij rust en de wedstrijd was nog allerminst beslist, want ook nu waren beide ploegen net als in de heenwedstrijd aan elkaar gewaagd. SCMH was er op gebrand te winnen en opende sterk in de tweede helft. Uiteindelijk wist Dave van Doorn met zijn tweede treffer van de middag een gaatje te vinden in het Reekse collectief en zette daarmee SCMH op een 3-2 voorsprong. Maar het was nog niet gedaan. Reek kwam daarna sterk opzetten en perste er een slotoffensief uit. De druk werd te groot en in de laatste vijf minuten ging het alsnog helemaal mis voor SCMH. In de 85e minuut kwam Achilles Reek langszij: 3-3. En zo'n drie minuten later deelden de gasten uit Reek SCMH een uppercut uit door zelfs de winnende treffer te produceren: 3-4. Hiervan had een aangeslagen SCMH niet meer terug en zo leed SCMH opnieuw in de slotfase duur en zuur puntenverlies.


Een enorme domper en jammer voor de periodetitel. Het zit de Heise formatie dit seizoen dan ook niet mee. De spreekwoordelijke gifbeker moet helemaal leeg.

Verslag: Ron van de Laar

Uitslag: 3-4

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top