Afgelopen zondagmiddag speelde SCMH uit in Herpen tegen Herpinia.
Het veld lag mooi beschut achter de hoge populieren vlak bij de A50 en we hadden dan ook veel minder last van de wind dan verwacht. SCMH begon kalmpjes aan de wedstrijd en de bal werd gedegen rondgespeeld. De kansen werden afgewacht en plots via lange ballen op onze buitenspelers gecreëerd.

Vooral Roel Bekkers kwam er veelvuldig en gevaarlijk vanaf de zijkant door. Er kwamen ook enkele gevaarlijke corners uit, waarvan Dave er hem bijna in kopte. Maar ze hadden een goede en erg lange keeper die zijn mannetje wel stond. Dat zou nog lastig worden om hem te verschalken. Herpinia kwam er in de beginfase dus niet echt aan te pas. Er volgde een periode waarin het spel veel en snel op en neer ging met kansjes aan beide zijden. Het viel me hierbij op dat Justin Bleiswijk na enkele wedstrijden in het eerste steeds beter gaat spelen en veel rust en controle uitstraalde vandaag. Wie overigens ook rust en controle uitstraalde, was de uitstekend leidende scheidsrechter. Enfin, geleidelijk aan veranderde het spelbeeld en kreeg Herpinia wat meer de overhand en ook enkele goede kansen. Op het einde van de eerste helft kwam SCMH via enkele corners behoorlijk onder vuur en had het geluk dat een snoeihard schot uit een rebound via binnenkant paal uit de doelmond weg ketste.
Pfff, daar kwamen we goed weg. Rust 0 – 0.


Na de thee begon SCMH voortvarend met een goede de kans voor de ingevallen Clint Bekkers, nadat de keeper de bal na een hard schot weer los liet. Ook Koen Verhagen kreeg nog een geweldige kans, maar zijn kopbal ging net langs. Geheel tegen de verhouding in kwam Herpinia echter in de 63ste minuut via een counter op voorsprong met een droog schot in de lange hoek. Onhoudbaar voor onze Jonne Nooijen: 1-0. Meteen zette Herpinia hierna druk om snel de 2-0 te kunnen forceren. Maar SCMH toonde veerkracht en kon eindelijk zijn welverdiende eerste goal maken. In de 66ste minuut wist Dave van Doorn de bal uit een directe vrije schop net buiten het strafschopgebied feilloos in te schuiven: 1-1.

Hierna golfde het spel een periode op en neer en kwamen er geen grote kansen. Loek Vulders en Gijs Donkers kwamen erin en speelden verder een prima wedstrijd, waarbij Gijs nog een dot van een kans kreeg. In de 85ste minuut kwam hij op rechts met hoge snelheid zijn man voorbij en schoot snoeihard met zijn rechtervoet de bal rakelings voorbij het doel. Dikke pech. Na de wedstrijd baalde Gijs nog steeds en vertelde zelf dat hij met zijn linker in de korte hoek had moeten schieten. Maar ja, niet geschoten is altijd mis! In de laatste minuten en extra tijd van de 2de helft zette Herpinia nog een keer aan en was het pompen of verzuipen voor SCMH. Maar we hielden onze goal verder schoon.

Eindstand 1-1, maar wel een vermakelijke wedstrijd gezien.

Verslaggever: Rob Rauh

Uitslag 1-1

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top