Welkom op het digitale dorpsplein van Mariaheide

SCMH 1 korfbal zwaait Kristie van Hooff uit


Na een indrukwekkende carrière van 23 jaar heeft Kristie van Hooff-Verkuijlen afscheid genomen van het eerste team van de korfbaltak. In 1999 speelde Kristie zowel bij de A-jeugd als bij het 1e team. Het jaar erna maakte ze de definitieve overstap naar SCMH 1 korfbal. In totaal heeft ze dus 23 jaar in het Heise vaandelteam gespeeld. Een record, wat vele jaren op haar naam zal (blijven) staan. In deze jaren heeft ze uiteraard zowel hoogte- als dieptepunten meegemaakt. Promoties en degradaties zijn eenmaal onderdelen van de sport, waarmee je te maken krijgt.
Ze doet nu een stapje terug en gaat in het 2e team spelen. Hier zal ze worden verenigd met haar zussen Carla en Marja, met wie ze samen ook vele jaren in het eerste speelde. Bijzonder in deze is, dat er vanaf 1994 onafgebroken een Verkuijlen-telg in SCMH 1 heeft gespeeld. Nu, in 2022, is daar een einde aan gekomen.
In de laatste wedstrijd van het seizoen, welke helaas met 5-6 werd verloren van Eyckelkorf, werd ze door haar teamgenoten, en Pupil van de week Joes, uitgebreid uitgezwaaid. Met de publiekswissel kreeg ze een bloemetje en een groot en dik verdiend applaus van medespeelsters, tegenstanders en van het talrijk publiek. Na de wedstrijd werd ze, op het speciale korfbalterras, nog eens met mooie woorden bedankt voor haar inzet voor de Heise korfbaltrots

220606 3220606 1220607 scmh 1

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top