Op zaterdag 17 september 2022 vindt de World Clean Up Day weer plaats. In navolging van Schijndel, organiseren in Veghel de wijkraden Veghel-Zuid en De Leest en de dorpsraden van Mariaheide en Erp op deze dag een actie waarbij iedereen gratis harde kunststoffen mag komen inleveren.


In Veghel komen containers te staan in Veghel-Zuid bij MFA de Magneet aan de Leest 43, in Mariaheide op de kruising van de Hintelstraat/kruisstraat en op het Hertog Janplein in Erp.


Onder harde kunststoffen worden verstaan: tuinmeubelen, kunststof bloempotten, glijbanen, speelhuisjes, oude kunststof zandbakken enz. Dus eigenlijk alle kunststoffen die in je tuin staan. Pas op: geen schrootjes of pvc leidingen! Die containers gaan daarna naar de Plastic Recycling Company in Schijndel waar al het verzamelde materiaal 100% gerecycled gaat worden en grondstof wordt voor een nieuw product.
Zo dragen de inwoners van Meijerijstad bij aan het recyclen en is de cirkel weer rond.

220903 World cleanupday

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top