SCMH 1 - sv Milsbeek 1 - Eindstand:  1-5 Verslag: Peter Verkuijlen

Vandaag stond de eerste thuiswedstrijd voor SCMH 1 op het programma. De supporters waren erg benieuwd hoe deze zou verlopen na de goede start van vorige week toen de eerste uitwedstrijd met 4-0 gewonnen werd in Lith. SV Milsbeek was de tegenstander en ook die had vorige week de eerste competitie wedstrijd gewonnen. Voor aanvang van de wedstrijd kreeg SCMH 1 nog nieuwe tenues aangeboden door de sponsor Arnoud van Asseldonk van zijn bedrijf Het Broek Soft fruit uit Mariaheide. Na een redelijke eerste helft met een gelijke ruststand van 1-1 liet het tweede gedeelte van de wedstrijd een steeds slechter spelend SCMH zien. Dit resulteerde uiteindelijk ook in een grote nederlaag van 5-1.

 

Ondanks de mindere voorspellingen was het toch prima en mooi voetbalweer. De bezoekers namen direct na de aftrap het initiatief en wisten al na 8 minuten de score te openen. Weifelend ingrijpen van de totale verdediging was hier de oorzaak van. Hierna werd SCMH een stuk fanatieker, waardoor zij een licht veldoverwicht wist te creƫren. Hierdoor kwamen er ook enkele goede kansen in de 16e en 25e minuut. Bij de eerste kans stond de lat in de weg en bij de tweede kans wist de verdediging van Milsbeek, mede door weifelend optreden van de SCMH spits, de gelijkmaker te voorkomen. In de 32e minuut kreeg Roel Bekkers wederom de mogelijkheid om te scoren, maar de bal ging rakelings voor het doel langs. Uiteindelijk wist SCMH op slag van rust toch de verdiende gelijkmaker achter de doelman van Milsbeek te krijgen. Tegen een strak schot van Stan Rovers was deze niet opgewassen en zodoende kwam de ruststand van 1-1 op het scorebord te staan.

 

Direct bij aanvang van de tweede helft had SCMH wederom geen geluk toen bij een goede aanval de bal wederom op de lat belandde. Dit was tevens voor de bezoekers het sein om er een tandje bij te zetten en het tempo ging daardoor ook omhoog. Dit resulteerde al vrij snel in een doelpunt voor Milsbeek in de 48e minuut. Een goed lopende aanval werd door hun spits doeltreffend afgerond. Kansen voor SCMH om nog te scoren in de tweede helft en zodoende de stand weer in evenwicht te brengen, kreeg de thuisploeg nog slechts eenmaal. Dit was in de 60e minuut. Door opnieuw slecht afwerken van de voorwaartsen bleef de stand van 1-2 onveranderd. In de 73e minuut werd Koen Verhagen nog gewisseld voor Tom Brons. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd was SCMH verder kansloos tegen de tegenstander uit Milsbeek. Als een wervelwind gingen ze over het veld en wisten nog 3 doelpunten te maken in een tijdsbestek van 7 minuten. Dit bracht de eindstand op 5-1 voor SV Milsbeek. Gezien de tweede helft een dik verdiende overwinning, maar in de eerste helft heeft SCMH teveel kansen laten liggen om een goede uitgangspositie te krijgen voor de overwinning in deze wedstrijd. Al met al een zwakke wedstrijd van het eerste team van SCMH. Volgende week zal er een tandje bijgezet moeten worden.

 

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top