2 leerlingen van basisschool Maria ter Heide presenteerden vrijdagmiddag 7 oktober j.l. de feestelijke steenlegging bij de verbouwing van hun school.

Zij vertelden dat in 2016 bij de nieuwbouw van basisschool Maria ter Heide een plaquette in het gebouw gemetseld is. En nu 6 jaar later wordt de school al uitgebreid.

De leerlingen vertelden dat er steeds meer kinderen op school komen en dat het soms zoeken is naar een plekje om rustig te werken of om in kleine groepjes instructie te kunnen krijgen. Daarom zijn de kinderen èn het team van basisschool Maria ter Heide blij dat er op maar liefst 3 plekken uitbreiding van de school gerealiseerd wordt.

Bij de start van het schooljaar was het motto “We dragen allemaal een steentje bij aan een fijn schooljaar!” Hoe leuk is het dat ook nu bij de verbouwing de kinderen hun steentje mogen bijdragen.

Na het openingswoordje vond de steenlegging plaats. Dit keer geen plaquette, maar uit elke groep mocht 1 leerling naar voren komen om, onder begeleiding van de metselaar, vakkundig hun steentje bij te dragen.

221005 steenlegging

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top