SIOL 1 - SCMH 1 - Eindstand: 3-3  Verslag: Ron van de Laar

CUIJK – Een gemankeerd SCMH toonde in een doelpuntrijk duel bij het Cuijkse SIOL veerkracht en werd daarvoor beloond met een punt. Nadat SCMH in de eerste helft op een 2-0 achterstand gezet werd, wisten de mannen van trainer Stan Vos nog voor rust de score gelijk te trekken: 2-2. In de tweede helft kreeg SCMH wederom een doelpunt om de oren, maar ook nu knokte het team zich terug en zorgde Roel Bekkers met een knappe goal voor de 3-3 eindstand.

SCMH speelde beetje in een soort fantasie opstelling. Want naast de waslijst aan geblesseerden, hadden ook nog een aantal spelers een ‘snipperdag’ opgenomen vanwege een vriendenweekend en zij waren er derhalve dus ook niet bij. Om die redenen stond Gijs Donkers nu op mid-mid, Jonne Nooijen in de goal en stond ook routinier Rik van Asseldonk binnen de spreekwoordelijke krijtlijnen, want de wedstrijd werd gespeeld op een kunstgrasveld dat pal achter de dijk van de Maas lag.

 

Het was het nog ongeslagen SIOL dat in de beginfase de toon zette. SCMH ietwat onwennig nog in deze opstelling moest achteruit. Al snel kwamen de eerste kansen voor SIOL en een vroege openingstreffer. Die viel al na 7 minuten spelen toen Jonne Nooijen door een onhoudbaar schot geklopt werd. SCMH had vooralsnog geen antwoord op de gevaarlijke voorhoede van de gastheren. SIOL kwam dan ook verdiend op een 2-0 voorsprong nadat een aanval van over links bij de tweede paal simpel binnen gelopen werd. Dit was in de 26e minuut en er leek een grote zege voor SIOL in de maak. Echter SCMH sloeg vanaf de aftrap meteen terug. Roel Bekkers werd de diepte in gestuurd, schudde de verdediger van zich af en lepelde de bal beheerst over de uitgekomen doelman: 1-2. SCMH kwam hierdoor wat beter in de wedstrijd en kon ook wat meer druk zetten op de verdediging van de thuisclub. Dit resulteerde in de 36e minuut in de gelijkmaker. SCMH kreeg ruim buiten de zestien aan de linker kant van het veld een vrije trap toegewezen. De bal werd met een mooie curve de zestien in gebracht. Eerst was daar de ferme kopbal van Jelle van der Velden die in eerste instantie met een knappe reflex door de Cuijkse doelman van de lijn gehaald werd, maar hij had geen antwoord op de rebound van Gijs Donkers, die daarmee de 2-2 en tevens ruststand op het scorebord zette.

 

Het weggeven van een comfortabele 2-0 voorsprong was dan ook als een mokerslag aangekomen bij de thuisclub. Daarom ook zocht SIOL in het tweede bedrijf opnieuw nadrukkelijk de aanval op en moest SCMH weer achteruit en probeerde in de omschakeling er af en toe snel uit te komen. SIOL kreeg enkele goede mogelijkheden om de score uit te breiden, maar telkens zat de Heise verdediging er goed bij of was Jonne Nooijen met enkele goede reddingen een hinderlijke sta in de weg. Dit veranderde in de 60e minuut. Toen ging de bal op de stip na een onhandige actie van de Heise keeper bij een corner. In zijn poging de bal te achterhalen tikte hij echter de aanvaller onderuit. Dit cadeautje werd vakkundig uitgepakt door SIOL, want de strafschop werd feilloos binnen geschoten: 3-2. Dus SCMH opnieuw op achterstand. SIOL probeerde echter door te drukken en SCMH had het daarmee erg moeilijk. Er volgden een aantal behoorlijke kansen voor de thuisclub, maar deze werden allemaal niet benut. Dan in de 74e minuut een goede aanval van SCMH over meerdere schijven. Uiteindelijk krijgt Roel Bekkers de bal in de 16 aangespeeld. Als een volleerd spits wurmt hij zich langs de verdedigers en weet hij met een bekeken schuiver de keeper te verschalken: 3-3. Daarna golfde het spel op neer, met kansen over en weer, want beide ploegen wilden graag de volle buit. Het was SCMH nog bijna gelukt ook, maar het venijnige schot van Thijs Kanters in de slotfase ging helaas rakelings naast. Al met al een terechte 3-3 uitslag.

 

Al zal het voor de thuisploeg gevoeld hebben als puntenverlies en voor SCMH gezien de omstandigheden als een winstpunt. Dat beaamde ook de technische staf van SCMH: “Met het elftal dat vandaag op het veld stond, mogen we niet klagen. Zonde dat we zo snel op achterstand kwamen, maar we hebben ons goed terug geknokt. Hun voorhoede was vandaag heel goed en hun achterhoede was wat minder. Daarvan hebben we helaas te weinig gebruikt gemaakt van de ruimte bij hun achterin.

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top