SCMH 1 - v.v. Achates Eindstand: 4-0 Verslag: Bert van den Broek

Mariaheide – De pupillen van de week Morris en Ferre gaven het goede voorbeeld en gaven allebei de Ottersumse keeper het nakijken. Eentje zelfs achter het standbeen langs… Het waren niet de enige twee keer dat de keeper moest vissen. De spelers van SCMH hadden goed op de SCMH-pupillen gelet en waren zeer effectief. Mogelijkheden waren er meer dan echte kansen, maar vier keer scoren was eigenlijk teveel van het goede. Derhalve een enigszins geflatteerde overwinning. Iedereen was met deze ruime overwinning echter meer dan tevreden. En SCMH klom hierdoor naar de 4e plaats.

Wat als?…, was de vraag, indien de eerste kans van de bezoekers uit Ottersum binnen de minuut binnen was gevallen. Niemand zal het weten, maar wellicht dat de wedstrijd een totaal ander verloop had gekend. Keeper Dave van Doorn was echter alert en redde prima, zoals hij ook bij de tweede kans, meteen erna, redding bracht. SCMH was gewaarschuwd, maar niet onder de indruk van dit aanvallend geweld. Voetballend was Achates beter, maar SCMH ging beter met de kansen om. In de 7e minuut werd een vrije schop vanaf links teruggekopt voor het doel. Daar stond Stan Rovers op de juiste plaats om de beslissende intikker te geven en SCMH op 1-0 te zetten. Vier minuten later was het weer raak. Nu kwam de voorzet van rechts. Op de inzet van Thijs Kanters had de keeper nog een antwoord, maar op de rebound van Thomas van der Velden niet meer: 2-0. Voetballend behield Achates de overhand, maar kon niet tot echte kansen komen. Dave van Doorn wilde ze zelfs nog een handje helpen, door de bal bij hun spits in de voeten te spelen. Die schrok daar blijkbaar zo van, dat ie te gehaast reageerde en naast schoot. Voor rust kreeg SCMH nog twee kansen, maar wederom Thomas van der Velden en wederom Stan Rovers hadden het vizier niet juist staan. Achates kreeg nog één kans, maar de volley werd geweldig gered door Dave van Doorn. Volgens een niet nader bij naam te noemen sponsor van de club was het een magistrale redding!

De tweede helft gaf eenzelfde beeld als de eerste. Achates bleef voetballend de bovenliggende partij zonder zich echte kansen te creëren. De kansen voor SCMH hierna waren voor Thijs Kanters. Vanaf rechts kreeg hij tot twee keer toe een crosspass op links. De eerste schoot hij van afstand ver over, maar daar had hij van geleerd. De tweede keer ging hij op het doel af en scoorde fraai de 3-0 in de verre benedenhoek. Achates behield meer balbezit en kwam tot enkele kansjes. Keeper Dave van Doorn was vandaag echter niet te passeren en stond bij die sporadische mogelijkheden steeds op de goede plaats. In de laatste 10 minuten kreeg SCMH nog enige kansjes. De eerste na een diepe bal op Roel Bekkers, die de bal over de uitgekomen keeper plaatste. De bal rolde echter tot opluchting van de keeper op de paal. Bij de volgende, en laatste kans van de wedstrijd, was het wel raak. Dave van Doorn gaf een lange bal, wederom op Roel Bekkers. Diens schuiver voor het doel werd door Thomas van der Velden foutloos in het lege doel geschoven. Hiermee stond een 4-0 eindstand op het bord én in het boekje van de prima leidende scheidsrechter. De eerste vraag blijft echter ook de laatste: wat als?…

Volgende tegenstander is Juliana Mill, dat op de ranglijst met één puntje meer, net boven SCMH staat.

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top