Foto: Jeff Meijs/Voetbal-Shoot.nl

Juliana Mill  -  SCMH Eindstand: 0-2 Verslag: Rob Rauh

Vandaag moesten onze groen-witten tegen Juliana Mill. De vele toeschouwers en uw verslaggever zaten hoog en droog op de mooie tribune in Mill. De wedstrijd begon een beetje afwachtend van beide kanten, waarna Juliana langzaam het initiatief nam. We kregen een aantal corners tegen die niet echt gevaarlijk waren. Na zo’n 25 minuten was daar toch wel de eerste serieuze kans voor Mill vanaf rechts. Maar gelukkig ging de bal recht en simpel in de handen van onze keeper Dave van Doorn die verder een solide indruk maakte.


Mill begon steeds meer te drukken en SCMH gooide het meer en meer op de counter en kreeg daarmee zelfs snel achter elkaar 2 kansjes. In de 38ste minuut kreeg Mill haar 2de grote kans om de wedstrijd open te breken, maar de harde schuiver vanaf links ging rakelings voorlangs. Daar kwam SCMH goed weg. Maar SCMH was gevaarlijk met haar counters en in de 40ste minuut kwam de bal na een mooie draaitruc van Stan Rovers bij Koen Verhagen, die hem voortrok vanaf links. Er ontstond een heuse scrimmage voor de goal waarbij de bal er na de 4de poging uiteindelijk door Roel Bekkers werd ingeschoten: 0-1. Juliana was het nu even kwijt en in de 43ste minuut was er zelfs weer een kans voor SCMH, waarbij de keeper van Mill erg onzeker overkwam en mis grabbelde. Juliana drong nog wel aan tot de rust, maar de verdediging van SCMH stond als een huis en alle ballen werden vakkundig weg geramd. Rust.


Na de thee ging Juliana volop in de aanval om de stand gelijk te trekken. Pas in de 53ste minuut kwam SCMH er weer een beetje uit. Paul Daandels verving Justin Bleijswijk en Juliana kreeg nog een aardige kans. SCMH kwam er nu niet maar aan te pas en moest alle zeilen bijzetten om de tegenstander bij te houden, waarbij Stan Rovers zelfs een kaartje moest incasseren. In de 68ste minuut dacht de gehele tribune dat de boogbal van Mill bij Dave van Doorn boven in de kruising ging. Maar nee, daar kwamen we weer goed weg, pfff. Het bleef eenrichtingsverkeer naar onze goal, maar de verdediging van SCMH gaf geen krimp. Alles werd vakkundig weggewerkt, laten we maar zeggen. Er gebeurde een tijd lang niet zo veel spannends meer, maar SCMH kwam er wel wat vaker uit nu. Zodoende kwamen we in de beslissende 83ste minuut van deze wedstrijd, waarin Stan Rovers twee tegenstanders omspeelde en verwoestend uithaalde recht af op de keeper van Mill. Hoewel de afstand behoorlijk was, liet de onzekere keeper de bal door de vingers glippen en 0-2. Geweldige goal en totaal onverwacht. Thomas van der Velden werd nog vervangen door Tom Raaijmakers en SCMH kwam niet meer echt in gevaar, omdat Juliana geknakt was. In de 91ste minuut floot de goed leidende scheidsrechter af en verlieten onze groen-witten door een erehaag van Heise supporters het veld naar de kleedkamer.


Wie had deze uitslag 0-2 van te voren gedacht? SCMH stond bijna de gehele wedstrijd onder druk, maar wist zeer effectief met de kansen om te gaan. En soms moet je ook een beetje geluk hebben natuurlijk.

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top