SCMH  - SES Eindstand:2-2 Verslag: Peter Verkuijlen

Het vaandelteam van SCMH heeft geen overwinning kunnen behalen in de thuiswedstrijd tegen SES uit Langenboom. 2-2 was de eindstand en daarom moesten de punten verdeeld worden. Aanvankelijk leek het erop dat ook deze wedstrijd in een overwinning voor SCMH zou eindigen. Zeker toen de thuisploeg de rust in ging met een 2-0 voorsprong. Was het voor rust een gelijk opgaande wedstrijd, in de tweede helft was SES duidelijk de betere ploeg. Zij wisten daarom ook de stand gelijk te trekken en haalden nog bijna de volle buit binnen.

Beide ploegen begonnen de wedstrijd enigszins afwachtend en het tempo lag niet erg hoog. De eerste kansen ontstonden wel voor SCMH. Clint Bekkers en Paul Daandels wisten echter de openingstreffer niet binnen te schieten. Wel was het bijna raak voor SES in de 19e minuut. Een kopbal ging maar rakelings naast. In de 24e minuut ging de keeper van SCMH, Dave van Doorn, bijna in de fout door te lang te wachten met de bal weg te trappen. Gelukkig kon hij op het laatste moment zijn fout herstellen. In de 28e minuut kwam SCMH op voorsprong. Stijn de Kort wist een hoekschop van Stan Rovers feilloos in te koppen. Gijs Donkers was het die snel hierna bijna de voorsprong wist te vergroten tot 2-0. De doelman van SES wist dit middels een goede redding te voorkomen. Het werd wel 2-0 voor de thuisploeg in de 44e minuut toen Roel Bekkers een counter doeltreffend wist af te ronden. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft kwam er een veel agressiever SES op het veld. Vanaf de aftrap gingen ze op jacht naar doelpunten. SES had ook meteen succes door in de 47e minuut de aansluitingstreffer binnen te schieten. Ze hadden hierbij wel het nodige geluk. Een goed houdbaar schot werd op het laatst van richting veranderd, waardoor de keeper van SCMH kansloos was. SES bleef SCMH steeds meer onder druk zetten en het was opnieuw keeper Dave van Doorn die bijna dezelfde fout maakte als in de eerste helft. Te lang wachten met de bal weg te trappen. Gelukkig kon hij ook nu op tijd zijn fout herstellen. De gelijkmaker bleef nog steeds uit. SES kreeg hierna nog enkele goede kansen. Rond de 60e minuut werd eerst Koen Verhagen gewisseld voor Thomas van der Velden en kort hierna Gijs Donkers voor Jelle van der Velden. Het mocht echter niet baten. In de 67e minuut wist SES toch de gelijkmaker te forceren. Een goed genomen vrije trap werd door de spits van SES feilloos binnen geschoten: 2-2. De gasten uit Langenboom wilden nog wel meer en gingen op zoek naar de overwinningstreffer. In de 86e minuut was het bijna zover, maar gelukkig voor de thuisploeg ging de bal rakelings over. SCMH wilde ook nog wel op zoek naar de overwinning maar bij het merendeel van de spelers begon de energie op te geraken. De meeste en beste kansen waren in de tweede helft toch voor SES. Na 90 minuten floot de goed leidende scheidsrechter voor het eindsignaal en moest SCMH dik tevreden zijn met het gelijke spel van 2-2. Ondanks een 2-0 voorsprong in de rust zou een overwinning, zeker gezien het spelbeeld in de tweede helft, niet verdiend zijn voor SCMH. Dit lag zeker niet aan de inzet maar meer aan de kwaliteit van de tegenstander. SCMH staat nu op een mooie derde plaats op de ranglijst. Volgende week staat de topper tegen Festilent op het programma.

 

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top