SCMH - De Rakt Eindstand: 1-2  Verslaggever: Theo Raijmakers


In deze spannende vierde klasse, waar het grootste deel van de teams, met slechts enkele punten verschil in de middenmoot bivakkeert, was deze derby tussen SCMH en de Rakt van groot belang voor de positie aan de bovenkant van de ranglijst.


SCMH startte in een opstelling die al een aantal weken gelijk is. Ze missen alleen enkel langdurig geblesseerden. Maar dat wordt echt weer na de winterstop voor die weer mogelijk inzetbaar zijn.

De Udenaren startten voortvarend en hadden bij aanvang een licht overwicht, wat na 5 minuten de eerste kans opleverde, maar het schot werd keurig door de SCMH-keeper gestopt. SCMH kwam langzaamaan beter in de wedstrijd en de teams kwamen steeds meer in balans. Opvallend was dat beide teams een vergelijkbaar spelsysteem hanteerden. Vanuit een compacte verdediging proberen via de lange bal of snelle combinaties tot resultaat te komen. Maar voorlopig kwamen er geen doelrijpe kansen.

Maar dan in de 20e minuut, zomaar uit het niets na een vrije trap kopte de spits van FC de Rakt vanuit een moeilijke positie prachtig de 0 – 1 binnen Dat was in deze fase verrassend. Echter deze voorsprong werd na 8 minuten nog verder uitgebouwd. De al wekenlang in een goede vorm verkerende Dave van Doorn maakte een grandioze fout. Bij een zonder gevaar ogende uittrap plaatste hij op nog geen 20 meter de bal op het lichaam van een de Rakt-speler. Die omspeelde de keeper en zomaar stond er 0 - 2 op het gelukkig weer werkende scorebord. Een domper voor SCMH en gezien de geringe hoeveelheid kansen die ze creëerden, zag het er niet goed uit voor de Heise spelers.

De Rakt was in deze fase ook echt de betere ploeg. Met heel fel spel, vaak tot op het randje, ontstond voor hen een veldoverwicht. In deze fase profiteerde ze optimaal van de ruimte die ze van de scheidsrechter kregen. Dit natuurlijk tot ongenoegen van het Heise publiek.

Maar SCMH had nog voor de rust een antwoord op het spel van de Rakt. Na een mooie voorzet diagonaal over het veld kopte Paul Daandels prachtig de 1-2 binnen. Dit vlak voor rust de aansluitingstreffer. Dat gaf de Heise burger moed.

De tweede helft werd het spel er niet beter op. SCMH kreeg maar geen grip op het fysiek stevige spel van de Rakt en liet zich over het hele veld intimideren. Beide teams waren vooral bezig met elkaar, het spel te ontregelen en kansen kwamen er nauwelijks. De scheids begon eindelijk in te grijpen en links en rechts met kaarten te strooien. Jammer dat het zover moest komen. Dit was allemaal niet nodig geweest.

In de 70e minuut kwam Thijs Kanters Koen Verhagen vervangen, maar meer dan wat kleine mogelijkheden ontstonden aan beide zijden niet meer.
De laatste minuten waren nog de mooiste. SCMH pompte steeds weer de bal hoog in het strafschopgebied, keeper Dave van Doorn kwam naar voren, maar meer dan warrige scrimmages kwamen er niet uit voort.

Kortom, een vervelend verlies voor SCMH, dat nu wel een flinke duikeling maakt op de ranglijst

 

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top