GASSEL - SCMH  Eindstand: 1-3 Verslaggever: Ron van de Laar

GASSEL – Wat vorig seizoen niet lukte, lukte op de kille zondag van vier december wel: winnen van vv Gassel. Maar van een leien dakje ging het niet bepaald en dat had SCMH volledig aan zichzelf te wijten. Het verzuimde namelijk om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen, doordat het veel te lichtzinnig om ging met de batterij aan kansen die het kreeg. En daarom stond het bij rust niet 0-5 voor SCMH op het scorebord, maar 1-1. In de tweede helft min of meer hetzelfde spelbeeld, weer veel mogelijkheden voor SCMH waar veel te weinig mee gedaan werd. Bijna kreeg SCMH daar de rekening voor gepresenteerd, maar vlak voor tijd loodste Roel Bekkers met zijn doelpunt SCMH dan toch naar veilige haven: 1-3. Fikse domper was het uitvallen van Thijs Kanters met een zware knieblessure.

SCMH kwam al vroeg aan de leiding door een knappe goal van Thijs Kanters. Met een onvervalst pingeldoelpunt zette hij de 0-1 op het scorebord. Daarna regende het kansen voor SCMH. In de 18e minuut een mooie poging van Stan Rovers, zijn inzet wordt maar net over getikt. Daarna Roel Bekkers met een goede actie, ook deze inzet werd gestuit door de keeper. Even later duikt Coen Verhagen op vanaf de linkerflank, ook hij weet in kansrijke positie niet te scoren. Zijn inzet wordt tot corner verwerkt. Uit deze corner ontstaat een scrimmage waarbij het prijs schieten is voor de voorwaartsen van SCMH. Vraag niet hoe, maar in deze schiettent werd niet raak geschoten, de bal vliegt er niet in en zo blijft het maar 0-1. En dan gaat het vlak voor rust mis. Geschutter in de defensie van SCMH en zowaar weet de thuisclub dit geklungel af te straffen en scoort Gassel de 1-1 gelijkmaker. Dit is tevens de ruststand, omdat ook de kopbal van Clint Bekkers na weer een nieuwe corner net voor het rustsignaal er niet in gaat.

Best wel frustrerend, zoveel beter zijn en kansen creëren maar toch nog volle bak moeten in de tweede helft om de zege veilig te stellen. Het duurde even voor dat SCMH in de tweede helft weer in het ritme kwam. De thuisploeg beet namelijk wat feller van zich af, want die spelers dachten dat er misschien toch wel een nieuwe stunt in zat. Zeker gezien de behaalde resultaten tegen SCMH vorig seizoen, was dat geen gekke gedachte. En ze kregen warempel nog bijna gelijk ook. Want SCMH ging in het tweede bedrijf door waarmee het in de eerste helft ook grossierde: het missen van kansen. In de 60e minuut een uithaal van Roel Bekkers, een mooie save van de keeper voorkomt een doelpunt. Niet veel later een nieuwe aanval van SCMH en dit keer poeiert Bram van Os van grote afstand op goal. Opnieuw ranselt de keeper de bal uit zijn doel en levert het SCMH een corner op. Deze corner valt precies op het hoofd van de ingevallen super sub Paul Daandels en die kopt beheerst raak. Eindelijk is daar de voorsprong: 1-2! Dan in de 72e minuut stormt Thomas van der Velden op de Gasselse doelmond af. Maar hij schiet iets te gehaast en wild, de bal vliegt ruim over. En dus is het na al die gemiste kansen nog altijd maar 1-2. En daarvoor krijgt SCMH dan in de 80e minuut bijna de deksel op zijn neus. Gassel krijgt een enorme kans, maar wonder boven wonder gaat deze er niet in en zo zwijnt SCMH. Een spannende slotfase volgt. Uiteindelijk maakt Roel Bekkers in de 87e minuut een einde aan alle frustratie en zorgt met zijn treffer voor de bevrijdende 1-3 voorsprong die het duel op slot gooit. Dit tot grote opluchting van de mee gereisde supporters en de technische staf van SCMH.

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top