SCMH 1 - CITO 1 eindstand: 2-3

Het was erg kil langs de lijn bij SCMH-CITO en van het spel in de eerste 10 minuten werden we niet warm. Ook van de jonge scheidsrechter, 19 jaar en meestal fluitend in de 2de klasse, werden we niet echt warm.

Na 10 minuten heen en weer-gaand spel was er pas het eerste kansje in de wedstrijd voor SCMH. Vlak daarna had CITO haar eerste kans. Maar het afstandsschot werd vakkundig gestopt door Dave van Doorn. Cito was hierna meer aan de bal, maar echt gevaarlijk werd het allemaal niet. Pas in de 26ste minuut veerden de toeschouwers even op bij een flinke kans voor CITO vanaf rechts. SCMH gooide het steeds meer op de counter. En dat werkte, want in de 30 minuut werd Roy van den Boogaard goed in de rug aangespeeld, werd hij bijna gevloerd en ging hij al struikelend door tot hij 1 op 1 tegen de keeper van CITO stond. Hij maakte het perfect af door de bal tussen de benen in het net te schuiven: 1-0 voor onze groen-witten.

Hierna kwam CITO steeds meer in de 16 meter van SCMH en moest Dave van Doorn alle zeilen bijzetten om zijn hok schoon te houden. Maar plots was daar na een snelle spelhervatting toch weer Roel Bekkers, die op rechts pijlsnel doorbrak en schuin op de keeper inschoot. Maar deze weerde de bal vakkundig. In de 42ste minuut mocht CITO vanaf links net buiten de 16 meter een vrije trap nemen. Niemand raakte de bal aan en deze stuitte er alzo eenvoudig in: 1-1 Wat een sof!
SCMH liet het er gelukkig niet bij zitten en zette zowaar de laatste minuten voor de thee in met een slotoffensiefje. Hierbij kreeg Stan Rovers nog een mooie kans, maar werd de bal net over getikt door de goede en lange keeper van CITO. Met deze 1-1 ging men naar de thee.

Nadat de spelers en toeschouwers zich weer een beetje opgewarmd hadden met thee en koffie begon de wedstrijd weer voor de tweede helft. CITO had weer het meeste balbezit en SCMH was weer gevaarlijk in de counter. Hierbij was er nog een mooie kans via Roel Bekkers vanaf rechts over de achterlijn, maar de keeper redde hem weer direct en in de rebound, pech jammer. Het was nu wel erg spannend en de druk van CITO werd steeds groter. Dave van Doorn tikte met een schitterende safe nog net over. Er volgde weer een kans voor Roel Bekkers en vlak daarna weer een kans voor CITO waarbij Dave van Doorn weer gestrekt de hoek in moest. Poehee, daar kwamen we weer goed weg. Plots weer een snelle en mooie uitbraak voor SCMH waarbij Roel Bekkers de bal vanaf rechts laag voortrok en Thomas van der Velden hem er koeltjes in kon schuiven: 2-1. Helaas konden we niet lang genieten van deze voorsprong want 2 minuten later lag de bal weer in ons netje. Er werd slordig en slap verdedigd en onze keeper was kansloos 2-2. Het spelbeeld bleef een tijd hetzelfde. Maar plots in de 86ste minuut werd onze doorgebroken Roel Bekkers op rechts lomp onderuit geschopt door een tegenstander. De scheids trok terecht rood en de boosdoener van CITO ging er na veel protesten vanaf.

Het spel werd hervat, waarbij de vrije trap niets opleverde. We leken op een tevreden 2-2 te eindigen, maar de scheidsrechter telde er nog heel wat extra minuten bij. Hoewel CITO in de minderheid was met 10 man, viel dit niet in het slotoffensief te zien. In de 95ste minuut sloeg het noodlot toe voor SCMH. Dave van Doorn, die tot dan toe perfect keepte, beoordeelde een hoge stuiterbal verkeerd en liep onder de bal door: 2-3. Oh, oh wat een pech. Gelukkig pareerde Dave van Doorn de bal weer geweldig bij de laatste grote kans van CITO. Een kil einde, nog kouder als we begonnen.

Eindstand 2-3.

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top