Wethouder Jan van Burgsteden zet de eerste schop in de groend in Mariaheide.

Op woensdag 1 februari 2023 zette wethouder Jan van Burgsteden van de gemeente meierijstad samen met Jan Spapens, Programmamanager van DELTA Netwerk en Ronald Tuk , Projectleider van aannemer van Gelder Telecom de eerste schop in de grond in Mariaheide. Een mooie mijlpaal want dit is de laatste kern van de gemeente meierijstad waar het glasvezelnetwerk wordt aangelegd.

Glasvezel is noodzakelijk voor het toenemende dataverkeer.
Wethouder Jan van Burgsteden van gemeente meierijstad is blij dat de graafwerkzaamheden in Mariaheide zijn gestart. Hij benadrukt het belang van een snelle internet verbinding: "De inwoners en bedrijven in ons buitengebied en de kleine kernen hebben de kans om aan te sluiten op het snelle glasvezelnet. Velen hebben daar gelukkig al gebruik van gemaakt. Het maakt thuiswerken of een studie volgen, ondernemen, maar ook zorg en ontmoeten op afstand mogelijk. In Corona-tijd heeft iedereen ervaren hoe belangrijk snel dataverkeer is. De voltooiing van de glasvezelaanleg door DELTA Netwerk markeert een nieuw stadium van digitale bereikbaarheid in Meierijstad.

Veel historie in Meierijstad.
Programmamanager Jan Spapens van DELTA Netwerk vult aan: "Glasvezel in deze gemeente heeft al een stukje historie bij ons. Na aanleg van het buitengebied van Meierijstad zijn we in 2021 gestart met de aanleg van de kernen Olland, Boskant, Keldonk, Boerdonk Eerde, Zijtaart en nu Mariaheide. We zitten in de afrondingsfase van dit gebied en de verwachting is dat in Q2-2023 iedereen is aangesloten op het glasvezelnetwerk. De inwoners en bedrijven van Meierijstad zijn door de aanleg van glasvezel voorzien van een solide en toekomstbestendig glasvezelnetwerk. Dank aan de gemeente voor de goede samenwerkingen het gestelde vertrouwen voor het verglazen van de gemeente Meierijstad. En veel succes voor de aannemer met de laatste loodjes van dit project.

Ruim 1800 kilometer glasvezelkabel in de grond.
Aannemer Van Gelder Telecom voert meerdere projecten uit voor DELTA Netwerk en is verheugd dat zij in de afrondende fase zitten van dit project in Meierijstad. Ronald Tuk, Projectleider van aannemer Van Gelder Telecom licht toe: "We zijn al enkele jaren actief in dit gebied en met de aanleg van het glasvezelnetwerk in Mariaheide is dit project over een aantal maanden helemaal gereed. We zijn deze week gestart met de graafwerkzaamheden in e kern Mariaheide en deze zullen een aantal weken duren. Uiteraard doen wij er alles aan om ervoor te zorgen dat de inwoners zo min mogelijk hinder ondervinden van de werkzaamheden.

In dit project worden ca 5700 woningen aangesloten op het glasvezelnetwerk. Om dit te kunnen realiseren is er tot op heden 180 km geul gegraven, 60 km aan tuinboringen verricht en gaat er ruim 1800 km glasvezel de grond in. ook zijn er negen bovengrondse verdeelkasten geplaatst. Deze verdeelkasten verdelen het glasvezelsignaal naar de woningen zodat de inwoners gebruik kunnen maken van internet, tv en telefonie. Kortom een aanzienlijk project met veel mijlpalen. Dankzij de fijne samenwerking met verschillende partijen, de gemeente Meierijstad en DELTA Netwerk die ons deze mooie opdracht heeft gegeven, zijn wij tevreden over het verloop van dit project om de inwoners van Meierijstad te kunnen voorzien van Glasvezel".

 

Communicatie tijdens aanleg
Samen met DELTA Netwerk communiceert Van Gelder Telecom voor en tijdens de aanleg met de inwoners over de graafwerkzaamheden en het plaatsen van de glasvezelaansluiting in de woning. Inwoners ontvangen vooraf een brief met meer informatie. Met vragen over de uitvoering van de aanleg van glasvezel kunnen inwoners contact opnemen met Van Gelder Telecom. Zij helpen graag op werkdagen van 8:30 uur tot 16:30 uur en zijn bereikbaar via telefoonnummer: 088 115 49 92 of per mail:

Meer weten?
Via de postcodecheck op www.deltanetwerk.nl kunnen inwoners de voortgang op hun adres bekijken.

230212 Foto eerste schop in de grond in Mariaheide 1 februari 2023

De eerste schop in de grond in Mariaheide is gezet.

Van links naar rechts: Jan van Burgsteden (wethouder gemeente Meierijstad), Jan Spapens (DELTA Netwerk) Ronald Tuk ( Van Geklder Telecom)

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top