SCMH 1 - NLC'03 1 Eindstand: 2-1 Verslag Peter Verkuijlen

In een matige wedstrijd wist SCMH een belangrijke overwinning te behalen tegen hekkensluiter NLC’03 uit Lith en Lithoijen. De wedstrijd werd gewonnen met 2-1 na aanvankelijk met 2-0 te hebben voor gestaan. Het was een matige wedstrijd, met een ruststand van 0-0, die door de thuisploeg gewonnen werd door enkele beslissende momenten. In de eerste plaats het stoppen van een penalty door keeper Dave van Doorn en op de tweede plaats het uitvoeren van twee aanvallen door SCMH die keurig werden afgerond.

Onder matige weersomstandigheden, vooral voor de supporters, werd de aftrap genomen voor deze wedstrijd. Er stond veel wind en de temperatuur voelde erg waterkoud aan. De voetballers hadden hier echter minder last van. SCMH begon de wedstrijd iets beter dan NLC’03. Ze kreeg hierdoor ook een licht veldoverwicht maar dit leidde toch niet tot grote kansen voor de thuisploeg. Toch waren het de gasten die de eerste grote kans kregen. In de 16e minuut ging Jelle van der Velden, bij de eerste echte aanval van de gasten, een duel aan met de spits van NLC’03. Misschien wat makkelijk en ongelukkig, maar de verder goed leidende scheidsrechter zag hier toch een penalty in. Gelukkig wist de keeper van SCMH, Dave van Doorn, de matig genomen penalty te keren en ook de daarop volgende rebound was een prooi voor dezelfde Dave. Hierna werd NLC’03 toch iets sterker, wat echter toch weinig grote kansen opleverde. Het duurde tot de 28e minuut, voordat SCMH hier iets tegenover kon stellen. Een mooi genomen vrije trap van Stan Rovers belandde, buiten bereik van de keeper, helaas op de lat. Op het einde van de 1e helft kreeg Jelle van der Velden nog terecht een gele kaart en wist Roy van den Boogaard op een goede voorzet van Roel Bekkers net niet te scoren. Ruststand 0-0.
In de 2e helft nam SCMH opnieuw het initiatief. Een goed ingekopte voorzet door Paul Daandels werd door de keeper van NLC’03 met een uiterste krachtinspanning nog net over de lat getikt. De hieruit volgende corner werd door Sta Rovers wel feilloos binnengekopt: 1-0 voor SCMH. Hierna wilde NLC’03 de gelijkmaker gaan forceren. Het bracht wel wat paniek in de defensie van SCMH, maar echt grote kansen wisten de gasten toch ook niet te creëren. SCMH kon meer op de counter gaan voetballen. Dit resulteerde in de 78e minuut van de wedstrijd tot de mooiste goal van de middag. Een vlot lopende aanval werd gevolgd door een precies op maat gegeven voorzet van Roel Bekkers op Stan Rovers. Stan wist met een beheerste bal de 2-0 te maken voor de thuisploeg.
NLC’03 ging hierna nog alles op de aanval gooien. Een scrimmage in de 80e minuut zorgde nog voor de aansluitingstreffer. In de 85e minuut werd Jelle van der Velden nog gewisseld voor naamgenoot Teun van der Velden. SCMH wist in de resterende minuten de voorsprong te behouden en kon zodoende de drie wedstrijdpunten binnenhalen. Op het laatst ging dit soms wel wat chaotisch, maar de winst was weer binnen. Uitslag 2-1 en een goede inzet van het gehele team van SCMH.

Man van de wedstrijd was toch wel keeper Dave van Doorn, met verder de opmerking dat ook Rick van Asseldonk een prima en degelijke wedstrijd speelde.
Volgende week de moeilijke wedstrijd in en tegen Milsbeek. Hier heeft SCMH nog wat goed te maken gezien de grote thuisnederlaag van 5-1 bij de start van de huidige competitie.

 

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top