Welkom op het digitale dorpsplein van Mariaheide

Zaterdag 4 maart 2023 zijn de grondwerkzaamheden voor de Eco-Wadi van start gegaan.

In de weken voorafgaand is door de projectgroep leden de nodige voorbereidingen getroffen om deze zaterdag het grondwerk zoveel mogelijk gerealiseerd te krijgen. Met speciale machines is deze dag de nodige grond verplaatst zodat de vormgeving al duidelijk zichtbaar is.

Er is een oude (gemetselde) put geplaatst en enige bomen zijn er gepland. Dit alles met dank aan de vrijwilligers die de handen flink uit de mouwen hebben gestoken om dit allemaal te realiseren.


Volgende week zaterdag staan er weer de nodige werkzaamheden op de planning, o.a het maken van een insectenhotel, het plaatsen van een (oude boomstam) bank en het verder aanplanten van het geheel.230215 Eco wadi

230216 Eco wadi

 

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top