Welkom op het digitale dorpsplein van Mariaheide

Achilles Reek - SCMH Eindstand 1-1 Door Bert van den Broek

Voorafgaande aan deze wedstrijd was het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen 7 punten in het voordeel van Achilles Reek. Na de 90 minuten was deze marge niet veranderd, daar men de wedstrijd afsloot met een 1-1 op het scorebord. Hier was SCMH het minst tevreden mee. De wedstrijd in Mariaheide eindigde destijds ook gelijk: toen bleef het 0-0.

De wedstrijd ging in de eerste helft redelijk gelijk op. Hoewel er iets meer druk was van Achilles Reek waren de mooiste kansen voor SCMH. Helaas leverden deze geen doelpunten op. In de 25e minuut kwam de thuisclub op voorsprong: een vrije trap vanaf rechts werd fraai diagonaal ingekopt. Deze 1-0 was onhoudbaar voor de Heise goalie.
Na de thee was SCMH de bovenliggende partij en creëerde meer kansen. Het wilde echter niet lukken, om deze om te zetten in doelpunten. Na een uur wisselde SCMH Thomas van der Velden en Tom Raaijmakers voor respectievelijk Koen Verhagen en Rick van Asseldonk. Tien minuten later maakte Tano van Hees, zoals altijd onvermoeibaar, plaats voor Clint Bekkers. Dit wierp zijn vruchten af, want meteen hierna kwam SCMH op 1-1. Hierbij kreeg het wel enige hulp van de Reekse keeper. Deze trapte mis bij een steekpass door het midden, waardoor Paul Daandels de bal zo kon binnenlopen. De verdiende 1-1 stond op het bord.
In het resterende kwartier waren de beste kansen nog voor SCMH, maar gescoord werd er niet meer. Hiermee kreeg SCMH minder dan dat het verdiende. Men keerde huiswaarts om op de kermis snel het terras op te zoeken.

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top