In een opperbeste stemming en in een heerlijk avondzonnetje ging de Wandel Driedaagse van Amaliazorg Van Haarenstaete van start.

Een nieuw initiatief van de zorginstelling in Mariaheide. En na drie hele mooie dagen met telkens een andere route was iedereen het erover eens dat het voor herhaling vatbaar is. Elke route was een kleine twee kilometer, door de meeste bewoners in de rolstoel afgelegd, maar er waren ook een paar goede wandelaars. Aan het eind kreeg iedereen dezelfde medaille, ook de vrijwilligers. De gespecialiseerd medewerkers welzijn hadden veel waardering voor deze onmisbare begeleiders. Want iedere bewoner had een eigen maatje.


Elke dag zaten er één of meer bezienswaardigheden in de route. We hebben de tennis- en padelbanen van De Krekel bezocht, de alpaca’s bij groentenwinkel Van Asseldonk en natuurlijk de nieuwe Eco Wadi/Pluktuin. De laatste dag waren we welkom in de prachtige vijvertuin van Jan van Os. We moesten er wel een heel eind voor lopen, maar het was de moeite waard.


Bovendien was er elke avond een pauze ingelast bij telkens een andere familie. Geweldig hoe we daar ontvangen zijn met ijs, gebak, hapjes en drankjes. En dat voor maar liefst veertig gasten! Hartelijk dank allemaal, het was geweldig. Of, zoals een bewoner zei: “Ik wil volgend jaar weer mee.”

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top