Verkeersmarkt vol informatie nieuwe ontwikkelingen in het verkeer

Met als thema Veilig de weg op is iedere 50-plusser uit Veghel, Mariaheide, Zijtaart en Eerde op vrijdagmiddag 22 september welkom op de verkeersmarkt in Veghel. Het gratis evenement wordt georganiseerd door de Seniorenraad Meierijstad (SRM) en vindt plaats in en nabij dans- en zalencentrum Van de Burgt aan het Prins Willem Alexander Sportpark 5 in Veghel.

Behalve een boel gezelligheid, belooft het vooral een heel informatieve middag te worden. Deskundigen (o.m. de politie) vertellen en adviseren over onderwerpen als ‘Veilig de weg op met de auto’, ‘Veilig onderweg met de scootmobiel’ en hoe kun je het veiligst gebruik maken van je elektrische fiets. Bezoekers worden bijgepraat over de veranderingen in het verkeer en de betekenis van deelname hieraan op oudere leeftijd; specifiek het rijden met een scootmobiel en de elektrische fiets.

Aansluitend op het formele deel van het programma, kunnen bezoekers in de zaal van Van de Burgt langs de informatiekramen van onder meer lokale leveranciers, Veilig Verkeer Nederland (VVN), Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR), de Seniorenraad Meierijstad (SRM) en de gemeente Meierijstad. Tevens kan men zich aanmelden voor gratis cursussen, die op latere data worden gegeven, om nog veiliger en flexibeler mee te doen in het verkeer. En natuurlijk ontbreekt het niet aan een kopje koffie of thee.

Gezien de verwachte belangstelling voor de verkeersmarkt in Veghel, dienen belangstellenden zich vooraf op te geven. Meer informatie hierover volgt in juli en augustus.

seniorenraad

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top