Welkom op het digitale dorpsplein van Mariaheide

Sinds 7 juli 2023 heeft Mariaheide er een nieuwe trekpleister bij. Heide – ijs: ambachtelijk soft-ijs gemaakt van verse weidemelk. En niet zomaar weidemelk, de melk van de eigen koeien van familie van Asseldonk aan Voorhei 2.

De boerderij waar het soft – ijs verkocht wordt heeft een rijke historie. Op de monumentale boerderij, die in 1768 is gebouwd, zijn altijd dieren gehouden. De koeien van familie van Asseldonk lopen van het voorjaar tot in het najaar tenminste 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag in de wei. Dat is in de moderne melkveehouderij niet zo vanzelfsprekend. Maar in Mariaheide dus wel.


De weidemelk van de koeien wordt gebruikt voor het soft-ijs. Daarom heeft het ijs zo’n romige smaak. Voor € 2,30 kun je genieten van een ambachtelijk ijsje en even wegdromen bij de prachtige ambiance van het boerenbedrijf.
Carolien, Ruud en hun 4 kinderen genieten volop van de aanloop: ‘Het is een mooi stukje wandelen of fietsen naar de Voorhei vanuit Veghel of Mariaheide. En dan die blije gezichtjes van de kinderen? Daar word je zelf ook helemaal blij van!’

De ijsmachine draait 7 dagen in de week van 10. 00 – 22.00 uur.

230705 Boerenijs

de kinderen van Carolien en Ruud Uijens – van Asseldonk. Van links naar rechts Mara, Janne, Tijn, Isa

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top