Welkom op het digitale dorpsplein van Mariaheide

SCMH in Mariaheide is vanaf dit seizoen gedeeltelijk rookvrij. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar. Veel kinderen brengen een groot deel van hun vrije tijd door op ons sportterrein. Daarom vraagt SCMH aan iedereen die op het sportterrein komt voortaan het terrein rookvrij te houden om kinderen het goede voorbeeld te geven. Hiermee wil SCMH kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken. Daarnaast bieden we graag iedereen een gezonde sportomgeving.Wat verandert er bij SCMH?
Iedereen is en blijft welkom op ons sportterrein, ook rokers! Wel vraagt SCMH rokers om op de aangegeven plek, tussen de kantine en de parkeerplaats op het terrein én uit het zicht te roken. Dit geldt ook voor het roken van e-sigaretten en aanverwante producten. De aanlooproute en entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij.

Zien roken, doet roken
Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Bestuur SCMH: "Sporten en roken passen niet bij elkaar, daarom willen wij het goede voorbeeld geven. Door gedeeltelijk rookvrij te worden, creëren wij een gezonde omgeving voor onze jeugd." Een rookvrij sportterrein draagt bij aan de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ en een gezonde sportomgeving voor iedereen.

Rookvrije Generatie
De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel. We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.

230804 1  230804 Rookvrij

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top