De vakantie zit er voor de meesten van ons alweer op. Terug naar het ‘normale’ leven.
Gelukkig wel een vakantie met veel mooie, zonnige momenten, op die momenten was het dan ook lekker vertoeven in de Wadi. Vooral na een stevige bui welke zo nu en dan erg welkom was, was het heerlijk om even door de Eco Wadi - Pluktuin te lopen en lekker te genieten van wat aardbeien, rode bessen of zelfs een appeltje of druifje.

Veel mensen uit Mariaheide en daarbuiten genieten van de Wadi. Ook hebben velen genoten van de zonnebloemen die te snijden/knippen waren op het landje naast de Eco Wadi – Pluktuin. Graag willen we iedereen bedanken voor het meehelpen, maar ook voor alle leuke en positieve reacties, bijvoorbeeld op Facebook.

Inmiddels zijn de nieuwe ‘bewoners’ van de Eco Wadi – Pluktuin goed ingeburgerd, familie kikker voelt zich lekker in de poel.

Het einde van de vakantie betekent ook dat het onderhoud van de Wadi wordt aangepakt. In de komende weken zullen we de kruidenmengsels maaien, het ijsgras plukken, de fruitplanten klaar maken voor de herfst en de bank plaatsen, die we gekregen hebben van de gemeente Meierijstad. We zullen u regelmatig op de hoogte houden over de vernieuwingen in de Eco Wadi – Pluktuin, via de internetpagina www.Mariaheide.nl , de Heise krant en de Facebookpagina Eco Wadi – Pluktuin.

Binnenkort heeft u ook de mogelijkheid om te stemmen op het project Eco Wadi – Pluktuin vanuit de organisatie Kern met Pit. De initiatienemers van de Eco Wadi zullen in januari het project presenteren, wij rekenen op uw stem. Meer informatie hierover volgt snel.

eco wadi

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top