Het arbitrale trio was het beste wat de wedstrijd deze middag bracht. De Poolse scheidsrechter floot top - een voorbeeld voor menig fluitend collega – en ook zijn assistenten Menno (SCMH) en Harrie (VOW) waren op geen foutje te betrappen.
De spelers, waarop het publiek massaal was afgekomen, lieten het echter flink afweten. Met enkele momenten van redelijk spel - van goed spel was geen minuut sprake - was het voor de rest ver onder de maat. SCMH kwam op 1-0, maar door een slippertje van de voor de rest vlekkeloos keepende Jonne Nooijen werden de punten gedeeld.

Het begin van deze Meierijstad-derby was gelijk-opgaand. SCMH was meer aan de bal en creëerde enkele kansjes. Uit een vrije schop van nieuwkomer Niels van Vught kopte Stijn de Kort over. Vlak hierna was Gijs Donkers bijna succesvol, maar hij kon een te korte bal van de VOW-keeper, die zijn verdediging in verlegenheid bracht, niet afstraffen. Roel Bekkers schoot even later te gehaast over. Aannemen van de bal was waarschijnlijk een betere optie geweest. VOW stelde hier in deze eerste helft bitter weinig tegenover. Eén keer leek er voor hen iets in het vat te zitten, maar de bal ging voorlangs vanuit een moeilijke positie. Tot op dat moment kwam SCMH verdiend op voorsprong. Een dieptepass op maat van Jelle van der Velden werd door Clint Bekkers - dit na enige discussie aan de zijlijn – doeltreffend afgerond: 1-0. Keeper kansloos! Voor SCMH waren er nog drie momentjes met kansen. Jonne Nooijen was bijna goed voor een assist met een lange uittrap. Zijn collega aan de andere zijde was echter alert en voorkwam dat Niels van Vught mogelijk doeltreffend zou zijn. Daarna schoot aanvoerder Bram van Os, onverzettelijk als altijd , hoog over. Dit nadat enige medespelers in dezelfde actie het met schoten ook probeerden. Tegenstanders staken daar telkens een voetje voor. Het laatste wapenfeit van de eerste helft was een splijtende pass van - wederom - Jelle van der Velden op Roel Bekkers. Diens inzet werd tot corner verwerkt, welke niets opleverde. Op naar de ranja!

De tweede helft was van een bedroevend niveau; de ranja had de spelers geen goed gedaan. SCMH liet het helemaal afweten, leed heel veel balverlies en was er geen overleg. Elke tweede of derde bal was voor VOW. Gelukkig deed VOW daar ook niet veel mee. Voetballend was het de bovenliggende partij, met veel druk op de groen-witten. Tot echte kansen leidde het echter allemaal niet. Op de schaarse momenten dat VOW gevaarlijk was, stond iemand van SCMH op de goede plaats of was keeper Jonne Nooijen attent. Naast Gijs Donkers, die tot zijn wissel de beste man aan SCMH-zijde was, keepte Jonne Nooijen een puike pot. Helaas voor hem, én voor SCMH, was hij echter verantwoordelijk voor de gelijkmaker van VOW. Een corner werd door hem verkeerd beoordeeld en de bal lag in de touwen, wat de 1-1 betekende. In het hierop volgende laatste kwartier gebeurde er eigenlijk niets meer. Jammer voor het talrijke publiek van zowel SCMH als van VOW, dat deze derby nog enigszins enig cachet gaf.

Na 93 minuten floot de excellent fluitende Ptak voor de laatste maal en was de 1-1 uiteindelijk toch terecht. In en rond de kantine was het nadien nog lang gezellig en dát maakte dan weer veel goed. Man van de wedstrijd was vandaag Gijs Donkers.

Ajax-Feyenoord werd gestaakt en bij RKC-FC Twente hing een vreemd luchtje in de ruime Twente-dug out. Daarvan was vandaag in Mariaheide gelukkig geen sprake.

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top