Welkom op het digitale dorpsplein van Mariaheide

Uden - Op bezoek bij FC de Rakt kon SCMH de thuisploeg één helft bijbenen en nam het zelfs brutaal een 0-1 voorsprong die tot aan de rust werd vastgehouden. Maar in de tweede helft overklaste FC de Rakt SCMH en moest SCMH drie tegentreffers incasseren, waarmee de derby met 3-1 in het Udens voordeel werd beslist.


Een knetterende derby zou deze editie van ‘FC de Riek tegen Mariahooi’ niet worden. Daarvoor was het onvervalste herfstweer wellicht te guur, maar ook het krachtsverschil te groot. Het degelijke FC de Rakt is misschien matig aan het seizoen begonnen, maar is intussen alweer opgeklommen naar de 4e plaats. SCMH heeft het dit seizoen erg lastig en kent vooral ook personele problemen door pittige blessuregevallen. En helaas voor SCMH lijkt de wet van Murphy wel van toepassing betreft het blessureleed, want de ziekenboeg kreeg weer uitbreiding en nu in de persoon van keeper Jonne Nooijen. Die heeft met een ongelukje zijn duim gebroken en is op zijn vroegst pas na de winterstop weer onder de lat te bewonderen. Ook Menno van Hees haalde het einde van de wedstrijd niet en mist sowieso de eerst volgende wedstrijd(en). Dat kon er voor de geplaagde selectie van trainer Stan Vos nog allemaal wel bij. Dus SCMH trad daarom aan met Clint Bekkers in de goal en probeerde middels het beproefde concept het veld compact te houden en gevaar te stichten met snelle uitbraken.

De Udenaren hadden in de eerste helft veelvuldig balbezit maar konden dit overwicht niet uitdrukken in doelpunten. SCMH scoorde daarentegen tegen de verhouding wél, toen Roel Bekkers zeer alert reageerde na een foutieve terugspeelpass in de Udense achterhoede en de bal keurig aflegde op Tijme van den Broek die raak schoot: 0-1. SCMH kon deze voorsprong vast houden tot aan de rust.

Na de theepauze kon SCMH nog zo’n tien minuten van de voorsprong genieten, maar was uiteindelijk een goed gemikte vrije trap van de thuisploeg de Heise keeper te machtig. De bal verdween over de muur hoog in de bovenhoek: 1-1. FC de Rakt bleef daarna gevaarlijk, en de paal en wat geluk voorkwamen een grotere voorsprong voor de Udenaren. Maar de 2-1 volgde dan toch na iets meer dan een uur voetbal. Al hing er een zweem van buitenspel aan de tweede Udense treffer. Een voorzet van rechts werd bij de tweede paal binnen gelopen, maar de scorende speler zou dit vanuit buitenspel positie gedaan hebben. De vlag ging omhoog, maar na overleg en protest van de grensjager besloot de arbiter de treffer toch goed te keuren. En het werd zelfs ook nog 3-1, toen halfslachtig verdedigen in de Heise defensie werd afgestraft. Daarmee vond FC de Rakt het wel welletjes en speelde het de wedstrijd zakelijk uit. SCMH kon geen vuist meer maken en zo kwam men tot een 3-1 einduitslag.

Verslag: Ron van de Laar

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top