UDEN- Terwijl in Mariaheide alle thuiswedstrijden waren afgelast door de overvloedige regen van de afgelopen tijd, kon de wedstrijd vandaag gewoon doorgaan op het kunstgras van FC Uden. SCMH ging als de nummer 7 richting het winderige sportpark De Vlasakker om tegen nummer 3 FC Uden te spelen. Geen gemakkelijke opgave. Nadat SCMH in de 2e helft op voorsprong was gekomen, werd daarna in 3 minuten tijd de wedstrijd alsnog volledig uit handen gegeven.

Het was FC Uden, dat in de eerste helft een overwicht had. Vooral de technisch vaardige voorhoede kon goed uit de voeten op het kunstgrasveld. Toch duurde het tot de laatste 10 minuten van de eerste helft voordat de echt grote kansen kwamen. In de 37e minuut kon keeper Tom van den Nieuwenhuizen een Udense inzet nog net naast werken en twee minuten later kon FC Uden de bal zo het lege doel inwerken. Het laatste tikje was alleen zo zacht, zodat keeper Tom alsnog redding kon brengen. Het was vooral aan hem te danken dat de ruststand 0-0 bleef.

De tweede helft startte SCMH iets sterker en dit resulteerde na vijf minuten in de eerste kans. Een schot van Niels van Vught, dat van richting werd veranderd, kon de keeper echter niet verrassen. In korte tijd kreeg FC Uden twee gele kaarten wegens het wegtrappen van de bal en commentaar op de scheidsrechter. Hiermee haalden ze zichzelf uit de wedstrijd en het was SCMH dat in de 55e minuut kon profiteren en de 0-1 aantekende via Koen Verhagen. Een voorzet werd doorgekopt, waarna Koen de bal vervolgens weer over de keeper in het doel kopte. Na de openingstreffer was het FC Uden dat het initiatief in de wedstrijd weer overnam. Dit leidde niet meteen tot grote kansen, maar plots was daar toch de 1-1 in de 74e minuut. Achterin werd de bal naar de verkeerde kleur gespeeld en plots stond een Udense speler voor Tom van den Nieuwenhuizen en liet hem kansloos. De gelijkmaker gaf FC Uden vleugels, want een minuut later viel ook de 2-1. Een voorzet vanaf rechts werd van dichtbij binnen getikt. Weer een minuut later was het alweer raak: 3-1. Nu vanuit een aanval vanaf links. Een Udense voorzet vloog, bedoeld of onbedoeld, bij de 1e paal in de korte hoek binnen. Jammer van de wedstrijd waarin SCMH steeds alles dicht hield achterin, maar nu toch in een paar minuten uit handen gaf. In de 39e minuut een vrije trap voor FC Uden die via de buitenkant paal naast ging. In blessuretijd viel alsnog de 4-1 toen een Udense speler diep ging op links, breed gaf op een andere speler die de bal vervolgens makkelijk kon binnen schieten. Een minuut later probeerde FC Uden vanuit achteruit op te bouwen. SCMH was alert, pakte de bal af en maakte via Niels van Vught nog de 4-2, wat tevens de eindstand was.

Verslag: Nick van de Sanden

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top