In zijn vooralsnog laatste wedstrijd van dit seizoen heeft Roy van den Boogaard SCMH de laatste drie punten van 2023 geschonken. Gedurende de gehele wedstrijd zag het er niet naar uit, dat er überhaupt gescoord zou worden, maar ver in de extra tijd kon Roy SCMH doen juichen. Na een pass van Roel Bekkers kon Roy doorstomen en de keeper van Boskant kansloos laten. Alles en iedereen van SCMH, tot en met trainer Stan Vos, was door het dolle heen. Deze overwinning werd gevierd alsof men wereldkampioen was geworden! Het gaf aan hoe belangrijk deze overwinning voor SCMH was.

Voor Boskant was een overwinning van cruciaal belang. Als voorlaatste had het alle mogelijke punten nodig om degradatie te voorkomen. De Boskant-spelers waren zich hiervan terdege bewust en vochten voor elke meter. Kansen konden ze zich echter amper creëren, laat staan mogelijkheden. In deze eerste helft stelde SCMH hier ook weinig tegenover. De gastheren kregen nauwelijks kansen. Mogelijkheden waren eveneens zeldzaam. Clint Bekkers kreeg in de beginfase de bal niet goed onder controle, waardoor een goed vervolg verkeken was. Paul Daandels kreeg enkele kop-mogelijkheden, maar zijn vizier stond niet op scherp. Een vrije schop van Jelle van der Velden ging net naast en een goede aanval werd door Clint Bekkers via buitenkant paal naast geschoten.

In de tweede helft werd het van SCMH-zijde beter. Boskant ging op dezelfde voet door als in de eerste helft. Veel inzet, veel vechtlust en veel geluk bij het veroveren van de bal. Het leverde echter geen rendement op, want de kansen waren schaars. SCMH stelde hier nu iets meer tegenover. Zeker toen de van een blessure herstelde Roel Bekkers binnen de lijnen kwam. Met hem kwam er meteen meer gevaar en dan vooral over rechts. Zijn eerste voorzet was voor de keeper en een volgende schot kon door dezelfde keeper maar met moeite gepareerd worden. Tussendoor werd een vrije schop van Clint Bekkers door Paul Daandels net naast gekopt. Het eerste schot van Boskant op het doel van Tom van den Nieuwenhuizen was een assist van de keeper, die de spits lanceerde. Deze schoot echter ruim over. Deze actie was in de 90e minuut van de wedstrijd! Een minuut later werd Roel Bekkers gelanceerd door Tano van Hees. Hij passeerde twee spelers van Boskant en strandde op de derde. Die kon erger voorkomen ten koste van een corner, die niets opleverde. Meteen hierna kreeg SCMH op circa 30 meter van het doel een vrije schop. Deze werd door Niels van Vught voor het doel geslingerd en door Stijn de Kort net over gekopt. Niemand had door het missen van deze kansen nog enige hoop op een doelpunt. Ruim in blessuretijd kwam dan tóch nog de domper voor Boskant. Vanaf het middelveld gaf Roel Bekkers een pass op Roy van den Boogaard, die meteen de weg naar het doel zocht én de keeper kansloos liet: 1-0. De ontlading bij SCMH was gigantisch. Zelfs trainer Stan Vos kwam vanuit de dug out helemaal naar de andere kant van het veld om dit doelpunt mee te vieren. Met deze goal gaf Roy van den Boogaard SCMH een mooi afscheidskado, daar hij het kleine Mariaheide gaat verruilen voor het (heel) grote Parijs. Namens SCMH, en zeker namens de selectie, wensen wij hem daar een fijne tijd toe. Met de overwinning stijgt SCMH naar de 6e plaats. Boskant daarentegen is een illusie armer en moet gaan vrezen…

Verslag: Bert van den Broek

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top