Welkom op het digitale dorpsplein van Mariaheide

De eerste wedstrijd van 2024 speelden de dames uit Mariaheide thuis tegen KVS’17/Olland 1. Een ploeg waartegen zij de eerste wedstrijd in de zaal competitie één punt lieten liggen door een gelijkspel. Een belangrijke pot op het programma dus..

In de winterstop konden twee speelsters weer herstellen van blessures en vulde SCMH 1 het team aan met een nieuwe speelster.

De aanval van SCMH opende de wedstrijd met een afstandsschot. Zodra SCMH op voorsprong kwam, scoorde KVS’17/Olland 1 direct daaropvolgend. Net voor de rust bracht SCMH het gat met twee doelpunten verschil. Ruststand betrof 7-5.

Direct na de rust scoorde SCMH tweemaal waardoor zij de voorsprong uitbrachten naar een verschil van vier doelpunten. Maar telkens zodra we weer even op voorsprong kwamen, waren we minder scherp in de verdediging en vielen er doelpunten aan de zijde van KVS’17/Olland 1. Met nog tien minuten op de klok en een tussenstand van 9-8 de wedstrijd om te snijden. Beide ploegen scoorden nog twee keer waardoor de sterkere SCMH 1 de verdiende punten thuis hield. Eindstand 11-9.

Door de winst vandaag van Sportclub Loosbroek 1 tegen Nijnsel 1, behoudt SCMH 1 voorlopig de tweede plek. Volgende week zondag strijden de nummers 1 tegen de nummers 2 om de voorlopig eerste plek, om 14.40 uur in de Zaert in Heeswijk-Dinther.

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top