Welkom op het digitale dorpsplein van Mariaheide

Na de winst van vorige week heeft SCMH de koppositie van SC Loosbroek overgenomen. Deze week was het zaak om die plek te behouden, en daarvoor moest SCMH winnen van Flash.


Flash opent de score met een afstandschot 0-1. Hierna neemt SCMH de voorsprong over door 2 afstandschoten raak te knallen 2-1. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd, Flash scoort 3 keer waardoor het de voorsprong pakt, 2-4. Lang duurt dit niet, want SCMH weet binnen 2 minuten de stand terug te brengen naar 4-4. Vervolgens scoren beide ploegen voor rust nog 1x, wat de ruststand op 5-5 brengt.


Na de rust gaat SCMH er weer vol tegenaan om de winst over de streep te trekken. Echter gaat dit nog niet vanzelf, want het is Flash die in de eerste 3 minuten 2x scoort, wat de stand op 5-7 brengt. SCMH moet in de achtervolging, wat lukt, maar het lukt in het begin van de 2e helft nog niet om een ruime voorsprong te pakken. Een kwartier na rust is het 9-9 en beloven het spannende laatste minuten te worden. Met nog een kleine 10 minuten op de klok scoort SCMH in 2 minuten tijd 2 mooie afstandschoten raak, waardoor het 11-9 voor staat. Nu is het zaak om de verdediging dicht te houden. Dat lukt en de aanval wist in de laatste 5 minuten nog 2 keer te scoren waardoor er een eindstand van 13-9 op het scorebord stond bij het laatste fluitsignaal.
Makkelijk ging het vandaag zeker niet, maar doordat SCMH bleef knokken heeft het de overwinning veilig weten te stellen en behoudt het de koppositie in de poule.


Met nog 2 wedstrijden te gaan en waar de onderlinge verschillen klein zijn, belooft volgende week weer een erg belangrijke wedstrijd te worden. SCMH speelt dan tegen nummer 3 Nijnsel, om 17:45 in sporthal de Streepen in Sint-Oedenrode. Supporters zijn ook dan weer van harte welkom!

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top