Welkom op het digitale dorpsplein van Mariaheide

Op de zondagavond stond de wedstrijd tegen Nijnsel op het programma. De wedstrijden tussen deze ploegen zijn de laatste jaren erg gelijkopgaand, dus ook vandaag belooft weer een spannende wedstrijd te worden. Eerder vandaag heeft concurrent Loosbroek gewonnen, dus SCMH moest winnen om als koploper de kampioenswedstrijd op 25 februari in te gaan.


Met volle focus en lichte spanning begon SCMH aan de wedstrijd. Na 5 minuten opent SCMH de score met een vrije worp, 0-1. Nijnsel heeft hier direct een antwoord op 1-1. Hierna weet Nijnsel de voorsprong met 2 doelpunten verschil te pakken, 3-1. SCMH blijft bij door er een korte kans in te gooien, 3-2. Daarna is het toch weer Nijnsel wat weet te scoren 4-2. SCMH moet opnieuw in de achtervolging en zet voor rust nog alle zeilen bij om niet met een achterstand de rust in te gaan. In de laatste 7 minuten weet SCMH 4 keer te scoren, waardoor het met een 4-6 voorsprong de rust in gaat.


Na de rust lijkt SCMH de goede flow van kort voor de rust door te zetten en scoort het meteen 4-7. Maar echte ademruimte komt er niet, want Nijnsel komt binnen 2 minuten terug tot 6-7. Hierna is het weer SCMH dat de 6-8 maakt. Nijnsel geeft niet op en komt terug tot 8-8. Hierna weet SCMH toch weer de voorsprong naar 2 punten te brengen, 8-10. Met nog 10 minuten op de klok maakt Nijnsel de 9-10. Het belooft, zoals de laatste wedstrijden altijd het geval is, weer een spannende slotfase te worden. Beide ploegen komen niet meer tot scoren, tot in de laatste minuut. Doordat Nijnsel verdedigend wat risico's nam, weet SCMH hier in de laatste seconden van de wedstrijd van te profiteren en de wedstrijd over de streep te trekken met 9-11!


Hierdoor staat SCMH met 9 van de 10 wedstrijden gespeeld op een eerste plek met 1 punt meer dan Loosbroek. De laatste wedstrijd op 25 februari gaat beslissen wie zich kampioen van de zaalcompetitie mag noemen. SCMH speelt op 25 februari om 11:30 hun kampioenswedstrijd tegen Tovido in het Zwijssen. We kunnen alle support gebruiken om het kampioenschap binnen te halen!!

Guusje, Dinfy en Sara super bedankt voor het meespelen en reserve zitten!

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top