Welkom op het digitale dorpsplein van Mariaheide

Dit jaar vindt de kermis in Mariaheide plaats van vrijdag 3 mei tot en met maandag 6 mei. En ook dit jaar worden er verschillende nevenactiviteiten georganiseerd door de kermiscommissie.

De kermiscommissie: ‘Vorig jaar hebben we door de organisatie van een aantal nevenactiviteiten meer en vaker ouders en kinderen naar de kermis kunnen trekken. En dat succes willen we voortzetten. Wij vinden het belangrijk dat zo’n gezellige traditie als een kermis kan blijven bestaan’

Vrijdag 3 mei:
kleurplaat inleveren

We starten de kermis met het inleveren van de kleurplaat. Kinderen krijgen bij inlevering van de kleurplaat een ritje in een attractie. Welke attracties er dit jaar op de kermis staan, is nog een raadsel. We hopen op een bank of botsauto’s.

Foute muziekbingo en Sander Bekkers
In de avond staat er een muziekbingo op het programma. Vanaf 2 april kun je je bingokaart reserveren bij Martijn Brouwers. Ook dit jaar gaat de opbrengst van de bingokaarten naar de nevenactiviteiten van de kermis volgend jaar, dus we hopen op veel aanmeldingen. Het is de moeite waard, want er zijn weer lekkere prijzen in de wacht te slepen. Voor de afterparty hebben we dit jaar Sander Bekkers op het programma staan. Hij weet met zijn one man band D’n Brouwer op z’n kop te zetten.

Zaterdag 4 mei:
Pannaveldje en Ronnie Ballonnie
‘S middags kunnen de jongens en meiden lekker los op het pannaveldje en komt Ronnie Ballonnie tussen 14.00 en 16.00 uur ballonnen draaien en een goochelshow geven.

Dodenherdenking
O
m even voor 20:00 uur zal de kermis even stilgezet worden i.v.m. dodenherdenking, Voor de kerk ter hoogte van het oorlogsmonument zal de Last Post gespeeld worden op trompet. Om 20:00 uur willen we gezamdelijk daar de 2 miinuten stilte in acht nemen om te herdenken. Daarna zal het Wilhelmus gespeeld worden en de Kermis activiteiten worden weer opgestart.

Stormz
Voor de ouders doen we de oproep om zaterdagavond dansschoenen aan te doen, want de voetjes kunnen van de vloer. Stormz weet met hun repertoire de dansvloer vol te krijgen. Vanaf 21.00 uur in D’n Brouwer.

Zondag 5 mei:
Van 12:00 tot 13:30 zal de vrijheidsmaaltijd plaatsvinden voor de kerk. We vieren in meierijstad dat we 80 jaar geleden bevrijd zijn. Tegelijkertijd zien we om ons heen hoe kwetsbaar die zelfde vrijheid is.Daarom organiseren we voor de 3e keer deze vrijheidsmaaltiijd. U bent van harte welkom om, tijdens het nuttigen van een sobere maaltijd, met anderen het gesprek aan te gaan over wat vrijheid voor u betekent.

Photobooth en prijsuitreiking kleurplaat wedstrijd
Ook deze dag staat het pannaveldje er en kunnen de jongens en meisjes los om foto’s te maken met de Photobooth. De foto’s zijn te delen op de Instagram pagina van D’n Brouwer, zodat iedereen kan zien hoe gek je op de foto kan staan.
Op zondagmiddag 5 mei komt de dorpsraad de prijzen uitreiken van de kleurwedstrijd. Wie gaat er dit jaar met een mooie prijs vandoor?

Maandag 6 mei:
Versier je fiets, skelter of step fietstocht

Na school willen we met z’n allen een rondje fietsen op onze versierde fiets, skelter of step. Dit jaar gaan we in etappes rond. De bovenbouw vertrekt om 14.15 uur, de skelters om 14.20 uur en de onderbouw om 14.25 uur. Voor de onderbouw is het fijn als er begeleiding meegaat.

240401 Route versier je fiets

Op de route hebben we klaar-overs staan, zodat de kindjes veilig kunnen oversteken. Het is super leuk als de bewoners aan Struikhei, Ringoven, Kruisstraat en Ericastraat de vlag uithangen, versieren met ballonnen en zelf buiten staan. Zo hopen we weer op een leuke, kleurrijke en veilige fietstocht.

En na 1,5 km fietsen hebben we voor alle kinderen weer een verwennerij.

Ma-mi-bo
We willen de kermis afsluiten met een maandag – middag – borrel. We zijn nog aan het brainstormen over de invulling. Dus mocht je ideeën hebben, laat ze dan vooral horen. Houd in ieder geval maandagmiddag 16.00 uur vrij in je agenda!

Veel groetjes van de kermiscommissie,
Nicole & Martijn Brouwers, Sandy Arts, Miek de Wit en Rian Bouwmans

Dorpsraad Mariaheide
Dorpsraad Mariaheide logo 2023 02a

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top