Welkom op het digitale dorpsplein van Mariaheide

Vandaag 7 april een moeilijke wedstrijd; uit tegen Mariahout, dat 3de op de ranglijst staat.

Wat kunnen onze groen-witten op het bloemrijke en goede veld in Mariahout klaarspelen? Kunnen ze misschien stunten op deze zonovergoten en winderige zondag?

SCMH kwam voortvarend uit de startblokken. Al in de 2de minuut kwam er een kans voor ons, omdat de keeper van Mariahout de bal uit de corner weer losliet. In de 4de minuut was er ook al een kansje voor Roel. Maar helaas werd het in de 10de minuut tegen de verhouding in 1-0 voor Mariahout bij hun eerste echt goed opgezette aanval. Via onze rechterflank kwamen ze knap door en na een strakke voorzet bleek het een makkelijk intikkertje te zijn. Wat kan voetbal er soms simpel eruitzien. In de 13de minuut werd het al direct 2-0 dachten wij toeschouwers. De bal lag erin en de scheids had al gefloten. Maar onze assistent-scheidsrechter Joep hield zijn vlag voor buitenspel strak omhoog. De goed-leidende jonge scheids liep naar Joep toe en deze kon hem overtuigen van de buitenspelsituatie. De goal werd afgekeurd en het spel werd met een achterbal hervat. Geleidelijk aan nam Mariahout het initiatief over en kwam SCMH steeds meer in de verdrukking. In de 25ste minuut kreeg Mariahout zelfs 3 schotkansen om te scoren na een corner van hen. In de 27ste minuut kwam SCMH goed weg na een verkeerde wegwerkbal van Rick, die hem ongelukkig voortrok ipv wegschopte. Oef, daar kwamen we goed weg. Ook in de 38ste minuut kwamen we goed weg toen de bal vanaf links hard voor onze goal langs scheerde en er geen enkele tegenstander een voet tegenaan kreeg. We gingen de rust in met maar een 1-0 achterstand, wat hoop gaf. En we deden het bijvoorbeeld stukken beter dan Ajax, dat in Rotterdam al met 3-0 achterstond in de rust!

In de 2de helft werd Thomas vervangen door Siebe en startten we weer opportunistisch. In de 51ste minuut was er een mooie kans voor Roel en in de 58ste voor Paul. Maar uit de counter hierna scoorde Mariahout direct de 2-0. SCMH probeerde het nog wel maar Mariahout werd beter en beter en wij verprutsten de bal veel te vaak en waren overal te laat. Dat lag natuurlijk ook aan de kwaliteit van het team van Mariahout, dat niet voor niks 3de in onze competitie stond. In de 65ste minuut na een regen van kansen voor Mariahout werd het 3-0. Oei oei, dat wordt nog een zwaar half uurtje, zo dacht uw reporter. Onze coach Stan bracht er in korte tijd 4 verse spelers in om het tij proberen te keren. Maar het mocht niet meer baten. Verder dan een enkele scherpe voorzetten van Tijme kwamen wij niet en Mariahout zette er nog een tandje bij. Het werd uiteindelijk 6-0. Gelaten dropen de spelers van SCMH het veld af, evenals hun betaalde collega’s uit Amsterdam, die in de Kuip ook met 6-0 de boot in gingen.

Verslag: Rob Rauh
Eindstand: 0-6

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top