Welkom op het digitale dorpsplein van Mariaheide

SCMH heeft de belangrijke wedstrijd tegen buurtgenoot FC Uden niet kunnen winnen. Om nog aan het degradatiespook te kunnen ontsnappen, moest deze wedstrijd zeker gewonnen worden. Helaas mocht dit niet lukken en werd de wedstrijd op een jammerlijke manier uiteindelijk kansloos verloren. Na een aanvankelijke goede eerste helft, met een ruststand van 1 – 1, werd het behalen van een goed resultaat in de tweede helft een bijna onmogelijke opgave. Vanwege een veldverwijdering van de spits van SCMH moest de thuisploeg bijna de gehele tweede helft de strijd aanbinden met 10 man. Een zeer moeilijke opgave, waardoor de wedstrijd uiteindelijk ook met 1-3 werd verloren.

In het begin was het een vrij gelijk opgaande wedstrijd met een klein veldoverwicht voor de gasten. Toch was het SCMH dat de score wist te openen. Na een goede aanval kon Roel Bekkers goed doorzetten en het laatste tikje aan de bal geven. Langzaam rolde de bal in het doel en kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Hierna nam FC Uden het heft steeds meer in handen en probeerde de gelijkmaker te forceren. Toch was het SCMH die de grootste kansen kreeg. Eerst was het opnieuw Roel Bekkers, die maar net naast schoot in de 24e minuut en twee minuten later was het Bob van den Berg die met een strak schot het doel probeerde te treffen. Door goed keeperswerk van de tegenstander werd dit echter voorkomen. In de 31e minuut viel een beetje onverwacht de gelijkmaker. Iets te slap verdedigen van de thuisclub was hier de oorzaak van. Kort hierna werd het bijna 1-2 voor FC Uden. De paal stond echter niet toe dat de bal in het doel ging. In de 38e minuut werd Rick van Asseldonk wegens een blessure vervangen door Koen Verhagen. Zonder verdere kansen voor beide ploegen werd de rust met een stand van 1-1 bereikt. Een juiste stand gezien het spelbeeld van beide ploegen.

De supporters hadden bij het begin van de tweede helft veel vertrouwen in een goede afloop van de wedstrijd. Hier kwam echter vrij snel verandering in. De veldverwijdering van de spits van SCMH, Paul Daandels, was hier de oorzaak van. Een overtreding tegen de keeper van FC Uden werd met rood bestraft. De meeste toeschouwers hadden niet goed gezien wat er werkelijk gebeurd was. Hierna werd het bijna een kansloze missie voor de thuisploeg. Toch had Roel Bekkers de mogelijkheid in de 50e minuut om opnieuw een voorsprong te bewerkstelligen. Helaas slaagde hij hier niet in. Gegroepeerd verdedigen voor de thuisploeg was hierna nog het enige wat mogelijk was. Thomas van der Velden kwam in de 60e minuut Niels van Vught vervangen. Ondanks een aantal goede reddingen van de keeper van SCMH, Jonne Nooijen, kwam FC Uden toch op voorsprong. In korte tijd wist hun spits 2 x het doel te treffen. In de 67e en 70e minuut kon hij vrij makkelijk de verdediging van SCMH omzeilen en zodoende voor de 3-1 voorsprong zorgen. In de 85e minuut werd Tijme van den Broek nog gewisseld voor Clint Bekkers. Het mocht echter niet meer baten. De einstand werd met 1-3 bereikt in het voordeel van FC Uden. Uiteindelijk na een goede eerste helft toch een kansloze nederlaag. Jammer maar het gevolg hiervan is wel dat degradatie bijna niet meer te voorkomen is.

Verslag: Peter Verkuijlen.

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top