Welkom op het digitale dorpsplein van Mariaheide

Bertjes Wij in Mariaheide was zaterdag 20 mei 2024 een beetje veranderd in een zompig en drassig moeras, maar met vereende krachten werden de nodig loopplanken gelegd en konden de honderden bezoekers toch droge voeten houden op het gezellige festival. Rock Am Ringoven vierde een heerlijke tiende verjaardag!

Wat was het genieten van de uiteenlopende bands en acts. De kinderen waren als eerste aan de beurt met een eigen show van Johnny Glitter en zo had Rock Am Ringoven al een prachtige toen nog droge start. Alles liep gesmeerd, dat buitje buiten en het beetje koude modder aan de schoenen, het maakte niemand uit. In de tenten ging het er heet aan toe met als hoogtepunt natuurlijk de Queen-show van Robby Valentine. De mix van muziekstijlen en bands werkte aanstekelijk tot aan het laatste liedje van Boost. ‘Het was volle bak vandaag’, concludeerde kartrekker Mark Donkers en vlak voor iedereen weer huiswaarts keerde, zei hij in de microfoon: ‘Volgend jaar is er weer Rock Am Ringoven!’

240425 rar valentine 1

240426 rar boost

(foto’s PRF-Fotografie)

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top