Welkom op het digitale dorpsplein van Mariaheide

OSS – Voor SCMH stond er een heuse degradatiekraker op het programma tegen CITO in Oss. De opdracht voor deze wedstrijd was voor beide staartploegen van deze competitie dan ook kraakhelder: er moest gewonnen worden, wilde men de hoop op een langer verblijf in de vierde klasse levend houden. Dan nog was men afhankelijk van concurrent Boskant dat een voorsprong van zes punten en een flink beter doelsaldo heeft. Die ploeg mocht dan in ieder geval geen punten halen tegen WEC. Kortom het beloofde een spannende middag in OSS te worden.

Al is het nog geen kermis in de Hei, toch kwam SCMH van een koude kermis thuis. Want binnen een stief kwartiertje zat de Osse thuisploeg op rozen en leidde het met een comfortabele 2-0 voorsprong. Dat was niet de start die SCMH voor ogen had. Dus moest SCMH iets om het tij en naderende onheil te keren. Dat probeerde SCMH met het vertrouwde concept met de lange bal op Roel Bekkers die dan zijn snelheid moet uitbuiten. Dit lukte maar sporadisch. Toch kwam SCMH op deze wijze na een half uur spelen tot de grootste kans van de eerste helft. Roel Bekkers werd gelanceerd over de rechter flank en gaf na een goede rush de bal voor in de doelmond waar Niels van Vught vrij stond om uit te halen. Echter zijn schot mistte kracht en precisie en werd een prooi voor de Osse keeper. Zo maakte SCMH het zichzelf wel heel erg moeilijk door niet te scoren uit deze spaarzame maar uitgelezen mogelijkheden. SCMH mocht van geluk spreken dat het slechts met een 2-0 achterstand de rust haalde. Want Jonne Nooijen had nog een geweldige redding in huis toen de linker spits van CITO alleen op hem afstormde in de slotfase van het eerste bedrijf. Het was nu aan de technische staf om de manschappen in de rust op te peppen, om te proberen de wedstrijd alsnog om te draaien in het voordeel van SCMH.


Wat kon SCMH nog, kon het team van trainer Stan Vos zich oprichten? Het handjevol trouwe supporters uit Mariaheide die waren afgereisd naar Oss, schrokken zich wezenloos, toen SCMH in het begin van de tweede helft achteloos de bal in leverde na een doeltrap en Jonne Nooijen tot het uiterste gestrekt moest gaan om de bal uit de hoek te duiken en daarmee een 3-0 achterstand voorkwam. Dat was een goede wake up call, want daarna kende SCMH toch een goede fase en kreeg het een aantal mogelijkheden om te scoren via onder andere Niels van Vught. Ook Tijmen van den Broek mocht na een goeie voorzet van Roel Bekkers uithalen, maar zijn schot vloog een metertje over. Roel Bekkers probeerde diverse keren gevaar te stichten, maar ook zijn pogingen strandden vaak in de armen van de keeper. Wat SCMH ook probeerde, de bal wilde er niet in. Vlak voor tijd kreeg SCMH nog een corner en kreeg Niels van Vught een laatste goede mogelijkheid om de ban voor SCMH te breken. Met een acrobatische voetbeweging wilde hij de bal over de keeper heen wippen, maar zijn poging was net te kort. Uit de daaropvolgende counter lag het achterin helemaal open bij SCMH en zo kon CITO zelfs nog een derde treffer scoren en bracht daarmee de eindstand op 3-0. Hoe zuur ook, een terechte uitslag waarmee het pleit voor SCMH wel beslecht is.


CITO draagt nu de laatste plaats over aan SCMH dat met nog twee wedstrijden te spelen officieus gedegradeerd is. Want SCMH heeft zes punten minder dan Boskant en staat drie punten achter CITO. Echter Boskant heeft ook nog een veel beter doelsaldo van +14. Hoewel de eerstvolgende wedstrijd van SCMH uitgerekend tegen Boskant is, moet SCMH dan met een monsterscore daarvan winnen. En ook de laatste wedstrijd thuis tegen nummer twee van de ranglijst WEC, moet dan (ruim) gewonnen worden ervan uitgaande dat tijdens de laatste speelrondes Boskant en CITO puntloos blijven. In theorie is dit scenario mogelijk, maar goed beschouwd is het eigenlijk een schier onmogelijke opgave voor het huidige vaandelteam van SCMH.

 

Verslag: Ron van de Laar

Eindstand: CITO - SCMH / 3-0

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top