Uitnodiging

Openbare Dorpsraadsvergadering


De Dorpsraad nodigt alle inwoners van Mariaheide van harte uit de 51e openbare vergadering bij te wonen. Deze vergadering wordt gehouden in gemeenschapshuis D’n Brak op maandag 27 JUNI 2022, aanvang 20:30 uur. Dit is sinds 2019 de eerste openbare vergadering na een lange coronaperiode. De Dorpsraad is dan ook blij om u weer te kunnen ontmoeten. We willen graag met u van gedachten wisselen over de toekomst van Mariaheide.

De dorpsraad heeft in mei een groot onderzoek gehouden onder de inwoners van Mariaheide. Dit om te weten te komen hoe betrokken men is en wat de verschillende leeftijdsgroepen belangrijk vinden.

Dorpsraad Mariaheide houdt op maandag 27 juni weer een Openbare Vergadering. Dat is met een onderbreking van drie jaar, in verband met corona, eindelijk weer mogelijk. Het is een belangrijke manier om contact te houden met u, onze achterban. De dorpsraad vertegenwoordigt haar inwoners bij de gemeente en andere organisaties. Veel werk gebeurt achter de schermen en vaak is het ook een zaak van lange adem.

Op 5 mei werd overal in het land de Vrijheid gevierd. Ook al voelde dat voor velen deze keer dubbel. Reden te meer om over die Vrijheid te praten. Dat kon goed onder het nuttigen van een maaltijd, vond de gemeente Meierijstad.

Als dorpsraad zijn wij zeer geïnteresseerd in de leefbaarheid in ons dorp Mariaheide. We willen ons daar steeds voor inzetten en waar mogelijk verbeteren.

De werkgroep GDW kijkt met veel tevredenheid terug op de collecteweek voor de goede doelen. Het fantastisch mooi bedrag van maar liefst € 10.269 is alleszeggend over de bereidwilligheid van u om aan de collecteweek mee te doen. Hartelijk dank hiervoor en dat is natuurlijk ook een dank namens de 15 goede doelen.

 
Een speciale dank gaat uit naar de jeugdafdeling van SCMH. Voor de tweede keer binnen het half jaar hebben we een beroep kunnen doen op de jongens en meiden van JO-17 + MO-17. Hevige regen en wind hebben de jongeren weten te doorstaan om de envelop bij u in de brievenbus te bezorgen!

Ook dank aan de collectanten die op dinsdag en woensdag huis aan huis zijn geweest. Fijn dat we ieder jaar weer een beroep op u kunnen doen.

Alzheimer Nederland

€ 884,48

Nederlandse Brandwonden stichting

€ 463,98

Fonds GehandicaptenSport

€ 389,48

HandicapNL

€ 408,18

Nederlandse Hartstichting

€ 1.001,42

KWF Kankerbestrijding

€ 1.469,61

Stichting Longfonds

€ 706,98

Maag Lever Darm Stichting

€ 723,48

Nierstichting Nederland

€ 665,48

Stichting ReumaNederland Amsterdam

€ 690,08

District Brabant-Noord Rode Kruis

€ 626,67

Epilepsiefonds

€ 429,33

Nationaal Fonds Kinderhulp

€ 560,44

Vastenactie

€ 600,17

Nationaal MS fonds

€ 650,22

 
Dank voor alle medewerking en sponsoring van: SCMH jeugdafdeling, Dirk Hoevenaars, Zie! Grafisch Ontwerp, d’n Brak, Jabro, Anthall Drukkerij, Widontec, Van Haandel VOF, Stukadoorsbedrijf Peter van Doorn, Nous Labautomation Support, FysiekFit Manuele Therapie & Fysiotherapie en Dorpsraad Mariaheide.

Namens de werkgroep:
Maria van Asseldonk, Rudea de Bie, Erica van den Boogaard, Janne van den Boogaard, Hans Breeuwer, Ilse Dortmans, Mart van Goor, Loes van Helvoirt, Rinus van Helvoirt, Annie Jonkers, Harry van der Steen, Irma Weultjes, Marjo Wijdeven en Joep van Helvoort.
 
 
 

Elke inwoner van Mariaheide heeft waarschijnlijk zijn eigen idee bij een leefbaar Mariaheide. Voor de één betekent leefbaarheid: de aanwezigheid van voldoende voorzieningen zoals scholen, parkeerfaciliteiten, openbare verlichting, een schone omgeving (geen hondenpoep of zwerfafval), groen, veilige wegen en openbaar vervoer.
Voor een ander heeft leefbaarheid juist meer te maken met een gevoel, geborgenheid, aspecten die de mate van (sociale) veiligheid bepalen!

Afgelopen zaterdag 19-03-2022 was het nationale Opschoondag. Overal in het land trokken mensen erop uit om in hun eigen buurt zwerfvuil te verzamelen. Zo ook in Mariaheide.

De laatste tijd ontvangen wij steeds vaker klachten die te maken hebben met overlast veroorzaakt door niet opgeruimde hondenpoep. Hondenpoep in de berm voor het huis, hondenpoep in de straat, hondenpoep in de
tuin, en zelfs hondenpoep op Bertje’s Wij en in de speeltuinen van de kinderen. Bertje’s Wij en de speeltuinen voor de kinderen zijn plekken waar gespeeld, gevoetbald en gerecreëerd wordt
door kinderen en volwassenen. Dit zijn géén uitlaat- en uitrengebieden!

Vorig jaar rond deze tijd schreven wij in de Heise Krant het volgende:
‘Alles is anders. De gebruikelijke kerstwens lijkt dit jaar niet op zijn plaats…’

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top