Vorig jaar rond deze tijd schreven wij in de Heise Krant het volgende:
‘Alles is anders. De gebruikelijke kerstwens lijkt dit jaar niet op zijn plaats…’

Momenteel wordt er gewerkt aan een nieuwe website voor Mariaheide. Waar we jarenlang gebruik hebben gemaakt van de faciliteiten van Bewonersplein, krijgen we binnenkort een andere site in een nieuwe en frisse stijl.

Verkeersklachten Pastoor van Haarenstraat

Bij de dorpsraad komen er de laatste tijd steeds meer klachten binnen over weggebruikers in de Pastoor van Haarenstraat. Auto’s rijden veel harder dan de toegestane 30 kilometer. Vastgesteld moet ook worden dat veel vrachtverkeer onnodig door ons dorp rijdt, waar de A-50 een logische route zou zijn. Tijdens spitsuren en bij files op de snelweg wordt de Van Haarenstraat ook als sluipweg gebruikt.

 De 52e Openbare Dorpsraad vergadering op 31 mei 2020 kon helaas niet kunnen plaatsvinden. Dit i.v.m. de maatregelen die getroffen waren ter bestrijding van het coronavirus. We hadden u graag bijgepraat over het afgelopen jaar en de onderhanden projecten.

Doch willen we u informeren over het afgelopen jaar waar wij als uw dorpsraad mee bezig zijn geweest d.m.v. het jaarverslag van 2020-2021.

Heeft u naar aanleiding van dit verslag vragen of heeft u andere vragen dan kunt u altijd contact opnemen met een van de bestuursleden of een mail sturen aan . Wij staan graag voor u klaar.

Alweer een hele tijd geleden hebben we jullie input gevraagd over “Wat maakt Mariaheide zo Mariaheide”. Stadsdichter Rick Terwindt heeft hieruit een mooi gedicht gemaakt:

Graag hadden we dit gedicht samen met Rick ergens in Mariaheide willen onthullen, maar door de Coronacrisis is dit lastiger, voorlopig kan dat niet. Wij vragen daarom nog eenmaal jullie input. Waar en op welke wijze in Mariaheide zou u het gedicht terug willen zien? U kunt uw suggesties mailen naar Wederom heel hartelijk dank voor alle goede ideeën.

210504 Gedicht

De Dorpsraad heeft onlangs een gesprek gehad met het bestuur van Amaliazorg/Van Haarenstaete. We hebben naar aanleiding van dat gesprek gevraagd of zij hun toekomstplannen aan onze inwoners kenbaar willen maken. Hieronder vindt u hun plannen op de korte maar ook op de lange termijn. We vinden het als Dorpsraad belangrijk om ook rekening te houden met de woonwensen van onze oudere Heise mensen. Zoals vermeld kunt u met uw vragen ook terecht bij de Dorpsraad.

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top