Welkom op het digitale dorpsplein van Mariaheide

Belangrijk: Inloopavond nieuwbouw Van Haarenstaete


Voorafgaande aan de openbare dorpsraadsvergadering op 27 mei a.s. zal in dorpshuis D’n Brak om 19.00 uur een informatiebijeenkomst worden gehouden over de nieuwbouwplannen van Amaliazorg Van Haarenstaete. Deze betreffen een nieuwe vleugel achter het bestaande klooster, gesitueerd aan de Hintelstraat/Kruisstraat. Het bestuur van Amaliazorg en Adviesbureau Planpartners nodigen belangstellenden uit kennis te nemen van de plannen en vragen te stellen.

Uitnodiging
Openbare Dorpsraadsvergadering


De Dorpsraad nodigt alle inwoners van Mariaheide van harte uit de 53e openbare vergadering bij te wonen. Deze vergadering wordt gehouden in dorpshuis D’n Brak op maandag 27 mei, aanvang 20:30 uur.
In deze openbare vergadering kijken we terug op de activiteiten van afgelopen jaar en de status van de lopende projecten


Agenda:
1. Opening door voorzitter Henri van Zeeland
2. Verslag 52e openbare vergadering van 22 mei 2023. Dit kunt u teruglezen op Openbare vergaderingen - Mariaheide -
3. Jaarverslag mei 2023 – mei 2024
4. Voortgang projecten


a. Reconstructie Pastoor van Haarenstaart.
b. Krachtig Groen Hart Mariaheide.
c. Uitbreiding Steenoven II fase II.
d. Snelfietsroute


5. Pauze: Opgeven vragen voor de rondvraag
6. Presentatie: Nieuw afvalinzamelingsysteem Meierijstad – Proef Mariaheide
7. Beantwoording van de rondvraag.
8. Sluiting


Kijk op https://mariaheide.nl/dorpsraad voor het verslag en het laatste nieuws.
Wij rekenen op een grote opkomst. Om onze toekomst gestalte te geven hebben we u en uw ideeën hard nodig.


Met vriendelijke groet
Dorpsraad Mariaheide

Succesvolle vrijheidsmaaltijd

Traditioneel uiteraard ook de viering van bevrijdingsdag met de vrijheidsmaaltijd. Een kopje soep, een makkelijke warp of broodje, belangrijker nog; het moment met elkaar. Even stilstaan in een rumoerige tijd bij alle gebeurtenissen, toen nu...

Leuke omtmortingen en goede gesprekken.
Samen een moment van bezinning, vriendschap en dankbaarheid, iedereen hartelijk dank..

 

240503 Vrijhedismaaltijd

Precies om 19:58:30 uur gisteravond speelde trompettist Dirk van den Tillaar de Last Post bij het oorlogsmonument op het kerkplein. Een flinke groep belangstellenden hield vervolgens twee minuten stilte. De kermis was uit respect ook even stilgezet. De korte ceremonie is een nieuw initiatief. Ondanks het slechte weer kon het doorgaan, hoewel iedereen onder grote paraplu’s moest schuilen. Na het Wilhelmus dankte voorzitter van de Dorpsraad Henri van Zeeland iedereen voor hun aanwezigheid.

20240504 200013

20240504 200105

De collecteweek van Goede Doelen Mariaheide is zeer succesvol verlopen, wat heeft geresulteerd in een totaal opbrengst van: € 11.102,00

Dit was alweer de 10e editie van de Goede Doelen Week Mariaheide.

4 Mei Dodenherdenking
Dit jaar willen we gezamenlijk tijdens de kermis op zaterdag 4 mei extra aandacht schenken aan de Dodenherdenking.

Afscheid Joep van Helvoort
In de laatste bestuursvergadering van 2023 heeft de Dorpsraad afscheid genomen van Joep van Helvoort. Bijna twaalf jaar een zeer verdienstelijk lid, sinds 2015 ook penningmeester.

Beste inwoners van Mariaheide

We houden u via de Heise krant en de website www.mariaheide.nl regelmatig op de hoogte van onze activiteiten. Maar daarnaast gebeurt er achter de schermen ook nog veel wat u niet ziet of leest. Maar onze dorpsraad is al enige tijd niet op volle sterkte. Wat ook betekent dat we met te weinig mensen teveel taken hebben. We zouden nog veel meer willen betekenen voor Mariaheide.

Vrijdag 30 juni na de opening van de Eco-Wadi heeft de Dorpsraad ook hun nieuw logo onthuld.

Zaterdag 10 juni ontving de Welkomstgroep van de Dorpsraad haar nieuwe inwoners. Ondanks de hoge temperatuur was iedereen toch gekomen. Het was een gezellige bijeenkomst, waar de nieuwelingen elkaar konden leren kennen en een korte presentatie over ons dorp kregen te zien.

In de bijlage vindt u de volgende verslagen.

- Verslag van de 52e dorpsraad vergadering

- Jaarverslag 2022 - 2023

2023 IMG 1836

Attachments:
Download this file (52e Openbare Vergadering Verslag.pdf)52e Openbare vergadering verslag[ ]457 kB
Download this file (2022-2023 Jaarverslag.pdf)2022-2023 Jaarverslag[ ]2046 kB

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top