Welkom op het digitale dorpsplein van Mariaheide

Vorig jaar rond deze tijd schreven wij in de Heise Krant het volgende:
‘Alles is anders. De gebruikelijke kerstwens lijkt dit jaar niet op zijn plaats…’


En we eindigden met het uitspreken van de wens dat we een gezond en virusvrij jaar tegemoet zouden gaan. Niets is minder waar gebleken. Er werd en wordt een beroep gedaan op onze betrokkenheid en op solidariteit. Want het virus is nog overal aanwezig. We willen niet de woorden herhalen die u dagelijks worden voorgeschoteld. We wensen u wijsheid toe om op de juiste manier met de omstandigheden om te gaan. En geduld zolang dat nodig is. Hopelijk brengt het voorjaar met de zon en de warmte ook weer meer vrijheid in ons leven. Laten we daar maar naar uitkijken.


Ook in het nieuwe jaar staat uw Dorpsraad voor u klaar. Het afgelopen jaar is er ondanks de beperkingen toch maandelijks vergaderd, soms online. Er is toch hard gewerkt, ook al merkt u het misschien niet direct. Veel werkgroepen hebben onder de paraplu van de Dorpsraad goed werk verricht. Zoals de AED-werkgroep en de Goede Doelenactie. U kunt ons via de Heise Krant en via www.Mariaheide.nl volgen en met vragen terecht op ons maandelijks inloopspreekuur (1e maandag van de maand 19.30 uur). U bent welkom.


Wat we u tot slot toch mee willen geven, is onze warme kerstwens. Zorg goed voor u zelf en voor elkaar. Fijne feestdagen en een goed 2022 gewenst.

Uw Dorpsraad

211211 Kerst

 

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top