Afgelopen zaterdag 19-03-2022 was het nationale Opschoondag. Overal in het land trokken mensen erop uit om in hun eigen buurt zwerfvuil te verzamelen. Zo ook in Mariaheide.

Nadat de schooljeugd ’s woensdags de wijken in de buurt van de school had opgeschoond, volgde de Dorpsraad het goede voorbeeld en ging in de buitenwijken aan de slag. De materialen waren door de gemeente aangeleverd. In anderhalf uur tijd had iedereen wel een zak vol met blikjes, flesjes, mondkapjes en veel ander afval. Blijkbaar is de bekende fastfoodketen met de grote letter M nog steeds populair en ook wordt er nog steeds veel gerookt. Het bewijs ligt langs de weg en in de sloot.
Passanten konden onze inzet wel waarderen. Geregeld klonk het ‘goed bezig’ vanaf de fiets. En inderdaad hadden we onze zaterdagochtend weer goed besteed. Mariaheide is weer schoon. Gelukkig zijn er ook steeds meer mensen , die regelmatig tijdens hun wandeling een zak en prikstok meenemen. Kleine moeite, goed voor het milieu!

220309 NL schoon  

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top