De dorpsraad heeft in mei een groot onderzoek gehouden onder de inwoners van Mariaheide. Dit om te weten te komen hoe betrokken men is en wat de verschillende leeftijdsgroepen belangrijk vinden.

Een van de onderwerpen was de vraag of men in Mariaheide wil blijven wonen en of men dat mogelijk acht. Kan men zijn woning aanpassen, is er kans op kopen/bouwen van een huis voor starters?
Zo kwamen tal van onderwerpen aan de orde: groen in de wijk, energie, toekomst kerkgebouw.


De dorpsraad is erg blij met uw reacties. Velen leverden digitaal of op papier de enquĂȘte in, waardoor we een goede analyse kunnen maken en onze taak hierop afstemmen. We beseffen echter dat we dat niet zonder u zullen kunnen. Om te beginnen gaan we de uitkomsten van het onderzoek met u delen tijdens de Openbare Jaarvergadering op 27 juni in Den Brak, aanvang 20.30 uur. Iedereen is hierbij welkom.

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top