Afgelopen zaterdag 17 september 2022 heeft er voor de eerst keer een inzameling van Hard plastic plaatsgevonden in Mariaheide.

Dit was georganisserd door de Dorpsraad in samenwerking met de overige Dorps- en Wijkraden in de gemeente Meierijstad en in combinatie met Plastic Recycling Compagny uit Schijndel. Op deze dag was het de Naitonale World Cleanup Day.

Op de parkeerplaats naast de Kerk aan de Hintelstraat was door Plast Rycycling Schijndel een container geplaatst. Vanaf 9:00 tot 12:00 uur konden bewoners hard plastic daar afgeven. Hiervan is door verschillende bewoners dankbaar gebruik van gemaakt. Medewerkers van Plastic Rycycling Compagny en vrijwilligers van de Dorpsraad zorgden er voor dat deze materiaal correct werden ontvangen en dat er geen ander afval tussen kwam. Dit alles is zeer gemoedelijk verlopen en het resultaat was dat de container voor 3/4 gevuld was.

IMG 0832IMG 0836

 

Nieuw op deze site

11 005 6k 1.

Een klein dorp, maar wel het hart van Uden-Veghel, dat is Mariaheide. De meer dan 1600 inwoners leven er gemoedelijk met elkaar. Ooit was Mariaheide een kruispunt van spoorlijnen en hoofdwegen, nu is al dat verkeer verdwenen en zijn het vooral fietsers die Mariaheide doorkruisen. Ooit vormde 'stoplichten' het middelpunt van het dorp, nu zijn dat de mensen die van Mariaheide een bloeiende gemeenschap maken waar iedereen welkom is. Gastvrij en een bezoek meer dan waard: Mariaheide!

Back to top